Εργαστήρια Κινηματογράφος

Το Movie On επιμένει με «Cult & Classics»

Στον πέμπτο κύκλο του, με τον τίτλο «cult & classics», μπαίνει από την Τετάρτη 11 Μαρτίου το κινηματογραφικό εργαστήρι Movie On που παραδίδει ο καλός συνάδελφος και κριτικός κινηματογράφου Δημήτρης Μπούρας.

Στις εγκαταστάσεις του Faro Greative Learning της οδού Έβρου 14, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Δημήτρης στρέφεται αυτή τη φορά σε παλαιότερα κινηματογραφικά έργα διατηρώντας τον διαδραστικό χαρακτήρα των παραδόσεων όπου η ενεργή παρουσία των συμμετεχόντων παραμένει βασικός σκοπός του εργαστηρίου.

Αυτή τη φορά στο Movie On Cult & Classics θα επιχειρηθεί η επανεκτίμηση κάποιων ταινιών που θα συμβάλλει στην κατανόηση του κινηματογράφου ως αισθητικό γεγονός.

Ταινίες γνωστές ή λιγότερο γνωστές, όπως το «Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι, η «Νύχτα του κυνηγού» του Τσαρλς Λότον, η «Δεύτερη πνοή» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, οι «Δολοφόνοι» του Ντον Σίγκελ, η «Τελευταία παράσταση» του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, τα «Πέντε εύκολα κομμάτια» του Μπομπ Ράφελσον, ο  «Καθρέφτης» του Αντρέι Ταρκόσφκι.

Στο εργαστήριο επιχειρείται η ανάδειξη του διαλόγου  ανάμεσα σε ταινίες, ως ένα χρήσιμο εργαλείο ανάλυσης του κινηματογραφικού έργου. «Συζητάμε, αναλύοντας μία ταινία. Η προσέγγισή μας, όμως, γίνεται με τρόπο που εμπλέκει και μια άλλη στη συζήτηση. Κάτι που έχει σκοπό να οξύνει το βλέμμα των συμμετεχόντων, φέρνοντάς το  κοντά σε αυτό του κριτικού κινηματογράφου», σημειώνει ο Δ. Μπούρας.

Info

Διάρκεια εργαστηρίου: δέκα συναντήσεις (25 ώρες)

Έναρξη εργαστηρίου: Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ωρες: 19.00 – 21.30

 

Faro Greative Learning

Εβρου 14, Μέγαρο Μουσικής

Τ. 210 7717544, www.faro.gr

 

Το λογότυπο του Movie On και η αφίσα του σχεδιάστηκαν από τον Σωτήρη Μαργέλο.