Θέατρο

Μέριδα: Εκεί που η «Ιλιάδα» ξαναγράφει ιστορία

μεριδα νεο

Με διθυράμβους υποδέχθηκε ο ισπανικός τύπος την «Ιλιάδα» του Στάθη Λιβαθινού που ανεβαίνει την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Ιουλίου στο Ρωμαικό Θέατρο της Μέριδας.

 

 

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας, η “El País”, σε δημοσίευμά της με τίτλο “Μια Ιλιάδα για το μέλλον” κάνει εκτενή αναφορά στις δύο παραστάσεις που θα δοθούν στο 60ο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου, στη Μέριδα.

 

merida theatro

Μέριδα, Ρωμαικό θέατρο (Πηγή φωτογραφίας: Teatro pasion)

 

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, “πάνω από 3.000 θεατές θα παρακολουθήσουν την παράσταση την Παρασκευή και το Σάββατο.

 

10447625_762280427158210_1577014566368820525_n

 

Στη συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός και ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Χεσούς Θιμαρό τονίστηκε ότι «Η “ανοησία” του πολέμου την οποία εκφράζει η “Ιλιάδα” φτάνει στη Μέριδα με μια παράσταση στην ελληνική γλώσσα, γεμάτη δράση και ενέργεια”.

 

livathinos syn

O Διευθυντής του Φεστιβάλ Χεσούς Θιμαρό, ο Στάθης Λιβαθινός και , ο μεταφραστής του έργου στα ισπανικά και συνεργάτης του Teatro Pasión Αλμπέρτο Κονεχέρο. (Πηγή φωτογραφίας Teatro Pasión)

 

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Jesús Cimarró μίλησε αναλυτικά για την νέα ματιά που φέρνει η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού στο ομηρικό έπος. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για μία παράσταση που δεν θα αφήσει κανέναν θεατή αδιάφορο, καθώς διακρίνεται για τον δυναμισμό και την ενέργειά της.

 

Το κείμενο συντάχθηκε με τη βοήθεια δημοσιευμάτων του Teatro Pasion και του Βασίλη Ανδρέου (εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης)