Χορός

Stachtopetarida: από την Κύθνο στην Κυψέλη

Έξι νέοι χορευτές από τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ελλάδα, τη Χώρα των Βάσκων και την Αγγλία παρουσιάζουν το αποτέλεσμα του ερευνητικού εργαστηρίου τους με τίτλο Stachtopetarida. Η παράσταση

με ελεύθερη είσοδο ( ελεύθερη συνεισφορά) ανεβαίνει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α στην Κυψέλη.

Το ερευνητικό εργαστήριο πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο του 2015 στο πλαίσιο του Kythnos Dance Week, όπου οι 6 καλλιτέχνες συναντιούνται με τοπικούς μουσικούς και με την ομάδα παραδοσιακών χορών Χώρας Κύθνου με σκοπό να εξερευνήσουν τη σχέση ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη τέχνη.

Kythnos Dance Week from Iro Vasalou on Vimeo.

Στόχος του εγχειρήματος είναι η διάδοση του σύγχρονου χορού και της τέχνης σε τόπους που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην καλλιτεχνική επικαιρότητα και ελάχιστη κρατική οικονομική υποστήριξη στον καλλιτεχνικό τομέα. Το καλλιτεχνικό αυτό project στηρίζεται στην ανταλλαγή ιδεών και πολιτισμών και στην ένταξη της παράδοσης στη σύγχρονη τέχνη.

Stachtopetarida 2

Η πρωτότυπη χοροθεατρική σύλληψη που θα προκύψει μέσα από αυτό το εργαστήριο θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στο εξωτερικό.

Συμμετέχουν : Nerea Gurrutxaga Arruti, Daniel Jeremiah Persson, Bryn Thomas, Anders Duckworth, Simea Cavelti, Iro Vas.

Stachtopetarida

«Πράγματι προτού ΄ποψάλει ο παπάς, η Σταχτοπεταρίδα κίνησε για το σπίτι. Άμα όμως κατάλαβε πως τηνε ζύγωνε το βασιλόπουλο, πήε να τρέξει, το πασουμάκι της το ένα κόλλησε χάμω, μα δεν μπορούσε να γυρίσει να το πιάσει, γιατί θα την τσάκωνε το βασιλόπουλο…»

M. Z

Πρώτη ανάρτηση 8 Σεπτεμβρίου 2015 09:14