Θέατρο

«The smell of the kill» στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη

Την μαύρη κωμωδία της Michele Lowe «The smell of the kill» σε σκηνοθεσία Μαγδαληνής Μπεκρή παρουσιάζει το Θέατρο Έξω από τα Τείχη, στη Θεσσαλονίκη, από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Τρεις γυναίκες, η Ντέμπρα, η Μόλλυ και η Νίκη, συναντιούνται μια φορά το μήνα εκ περιτροπής στα σπίτια τους και σκοτώνουν το χρόνο τους συζητώντας μεταξύ τους. Την ίδια στιγμή οι άντρες τους, παλιοί συμμαθητές, παίζουν γκολφ στο διπλανό δωμάτιο. Τί θα συμβεί αυτή τη νύχτα και θα τις φέρει αντιμέτωπες με τεράστια ηθικά διλλήματα; Ποια απόφαση θα πάρουν και θα ανατρέψουν την ισορροπία και την τάξη ολόκληρης της ζωής τους;

Λίγα λόγια για το έργο

Η μαύρη κωμωδία της Michele Lowe The smell of the kill γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. το 1999. Από τότε ανεβαίνει συχνά με επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στη διαχρονικότητα του θέματός της, την αέναη και σαρκοβόρα πάλη των φύλων που κατέχει το ρόλο πρωταγωνιστή στη ζωή των σύγχρονων ζευγαριών. Η έλλειψη επικοινωνίας, η φθορά της ερωτικής σχέσης μέσα στην οικογενειακή καθημερινότητα, η συζυγική απιστία, η αδιαφορία ακόμα και η οικονομική εκμετάλλευση του ενός συζύγου από τον άλλον, είναι κάποια από τα ζητήματα που θίγει το έργο, ιδωμένα πάντα μέσα απ’ την ιδιαίτερη οπτική γωνία των γυναικών. Οι άντρες θα παραμείνουν στο σκοτάδι κρυφοί πρωταγωνιστές και κινητήριος μοχλός της δράσης των γυναικών.

Συντελεστές
Ελεύθερη απόδοση: Γιάννης Παρασκευόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαγδαληνή Μπεκρή
Σκηνογραφία- Ενδυματολογία: Σοφία Παπαδοπούλου
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Κοσμάς Ευφραιμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τσακίρη
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παυλίδου
Παίζουν: Καίτη Σαμαρά, Ξένια Πετμεζά, Φάνης Βασιλείου
Φιλική συμμετοχή: Κική Στρατάκη

Πληροφορίες
ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ, Πανεπιστημίου 2, Ευαγγελίστρια.
Από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μμ. (έως 22 Νοεμβρίου)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2310 210 308
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό), 5€ ανέργων-σπουδαστών δραματικών σχολών. (Ισχύουν ατέλειες για ηθοποιούς, μέλη ΣΕΗ).