Χορός

Ηρώδειο με πανσέληνο και Martha Graham Company

μαρθα γκραχαμ 1

Κάτω από το φως της Πανσελήνου ολοκληρώνει την περιοδεία της στην Ελλάδα η διάσημη ομάδα χορού Martha Graham Dance Company. 

Η ιστορικότερη και διεθνώς καταξιωμένη σχολή χορού της Αμερικής, Martha Graham Dance Company, επιστρέφει στο Ηρώδειο με την παράσταση «Celebrating the Greek Connection».

martha-grahamt_685x300

Η κορυφαία χορεύτρια και χορογράφος Martha Graham έθεσε τα θεμέλια του μοντέρνου χορού και καταξιώθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα κατακτώντας, μέσα από το έργο της, δεκάδες τίτλους τιμής. Το όνομα της είναι συνυφασμένο με αλλαγές που την καθιέρωσαν για πάντα ως το αέναο σύμβολο του μοντέρνου χορού καθώς οι μεγαλύτεροι σύγχρονοι χορογράφοι μελέτησαν κι εμπνεύστηκαν από την τεχνική της Martha Graham ή ξεχώρισαν μέσα από τη δική της σχολή.

PANORAMA

Xορογραφία της Martha Graham
Εκτέλεση από την Hellenic Dance Company

ERRAND

Χορογραφία από το Errand into the Maze της Martha Graham
Ιδέα και Διεύθυνση για το Errand από τον LucaVeggetti

 

 

ECHO

Χορογραφίατου Αντώνη Φωνιαδάκη

Εκτέλεση από την Martha Graham Dance Company

THE RITE OF SPRING

Xορογραφία της Martha Graham
Τα έσοδα θα διατεθούν μέσω του ανθρωπιστικού οργανισμού Lifeline Hellas www.lifelinegr.org για την υποστήριξη των μονάδων εντατικής νοσηλείας νεογνών των κρατικών περιφερειακών νοσοκομείων Ηρακλείου Κρήτης, Πατρών, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αλεξανδρούπολης.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα και την παρουσία του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας.

Martha Graham Dance Company

Celebrating the Greek Connection

12 Ιουλίου Ωδείο Ηρώδου Αττικού