Χορός

Χορεύοντας στα …πατήματα του Μπέκετ

Βασισμένη σε τρία έργα του Μπέκετ είναι η παράσταση χορού «Ότι απομένει /WHAT REMAINS» που παρουσιάζουν η ομάδα SOYUZ СоюЗ και η Όλγα Σπυράκη στο θέατρο Τζένη Καρέζη,

από τις 20 έως τις 29 Μαϊου. Πρόκειται για μια κινητική αλφάβητο, όπου το κύριο ερώτημα αφορά στη διερεύνηση της αίσθησης της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές. Η κίνηση λαμβάνει δράση τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει. Η παράσταση διερευνά τη δραματουργία του Beckett μέσα από τις συνθήκες της κίνησης και του χορού.

Ό, τι απομένει είναι απόηχοι. Κομμάτια και θραύσματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Εικόνες που συγχέονται στο μυαλό σαν όνειρο. Παγιδευμένοι στην ήρεμη κανονικότητα μιας κόλασης σε επανάληψη, κινούμαστε αέναα παραμένοντας στην απραξία. Ό, τι απομένει από μια εποχή. Ό, τι απομένει από την ίδια μας την ζωή.

Η παράσταση βασίζεται σε τρία έργα του Samuel Beckett: το Λίκνισμα (Rockaby), Όχι Εγώ (Not I) και τις Ευτυχισμένες Μέρες (Happy Days). Το τρίπτυχο αυτών των γυναικείων μονολόγων, έδωσε τη βάση ενός κινητικού υλικού που προκύπτει μέσα από τα συγκεκριμένα κείμενα και σύμφωνα με τη δομή και το ύφος που τα διέπει. Έτσι δομείται μια κινητική αλφάβητος, μέσα από την οποία το κύριο ερώτημα αφορά στη διερεύνηση της αίσθησης της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές, μιας αντίφασης που ενυπάρχει ως αίσθηση, τόσο στην έννοια του παραλόγου του Beckett, όσο και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Η κίνηση λαμβάνει δράση τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει.

final

ομάδα SOYUZ СоюЗ (Σογιούζ):

Να είμαστε παρόντες και σε επαγρύπνηση , για να συνεχίσουμε να πιστεύουμε , για να ζούμε μαζί με την κοινωνική μας πραγματικότητα , έχοντας επίγνωση της πραγματικότητάς μας , που θέλουμε να αλλάξουμε. Η ομάδα με τα έργα της επιδιώκει μια συνομιλία με την πραγματικότητα, μια κριτική επανατοποθέτηση απέναντι στη σχέση χορού και κοινωνίας, μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν οι θεατρικές συμβάσεις και η δύναμη της εμπειρίας ενός σκηνικού γεγονότος.

Συντελεστές

Χορογραφία: Όλγα Σπυράκη (ομάδα χορού Soyuz)

Ερμηνευτές: Χρύσα Καλλιάφα, Κατερίνα Μπέλλα, Στέλλα Σπύρου.

Δραματουργική επίβλεψη: Στεριανή Τσιντζιλώνη

Μουσική: Ανάργυρος Δενιόζος

Σχεδιασμός φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθός χορογράφου: Σόνια Ράπτη

Σκηνογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Νασσιάκος

Ενδυματολογία: Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός/κατασκευή μάσκες: Χριστίνα Αναγνώστου

make up artist: Αντιγόνη Ακριτίδου

κατασκευή καρδιάς: Προκόπης Βλασερός

Ψηφιακή εικόνα: Ζέτα Σπυράκη

Λογότυπο ομάδας: Pan Pan (Παναγιώτης Πανταζής)

Φωτογραφίες: Ολίβια Ανθοπούλου

Info

Θέατρο Τζένη Καρέζη

Ακαδημίας 3

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20, 21 22 Μαΐου και

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 27,28 και 29 Μαΐου.

Ώρα έναρξης : 21.15

Διάρκεια 60 λεπτά.

Τιμή εισιτηρίων Κανονικό 10 ευρώ , φοιτητικό/ανεργίας 7 ευρώ.

Με την συμπαράσταση του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.