Θέατρο

Ο Peer Gynt επιστρέφει στο Αυλαία

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης «Peer Gynt, no man’s land» στο πλαίσιο των 49ων Δημητρίων τον περασμένο Οκτώβριο, η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group» επανέρχεται

στο Θέατρο Αυλαία για άλλες πέντε παραστάσεις , από 20 – 24 Μαΐου 2015.

Πρόκειται για μια διασκευή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο του Ερρίκου Ίψεν, Πέερ Γκυντ. O Πεερ Γκυντ, ζει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Ο Ερρίκος Ίψεν χρησιμοποιώντας το έπος, ως κώδικα δημιουργίας, στήνει τον Πεερ Γκυντ, έναν αντιήρωα στο πρότυπό του πιεστικού, ανταγωνιστικού άντρα, που με δίψα λαχταρά την επιτυχία.

Η περιπέτεια του Πέερ μετατρέπεται σε ένα προσωπικό ταξίδι υποσυνειδήτου, όλα τα επεισόδια γίνονται αφηγήσεις και η πλοκή εκτυλίσσεται μέσα από 3 άξονες, Per Gynt, Όσε, Σούλβαιγ. Ο Πέερ, ως βασικός άξονας που αντιπροσωπεύει τη ζωή, ένα πλάσμα που ανταγωνίζεται τη φύση και ξεπερνά το προσπαθεί να την ξεπεράσει, θάνατο μέσα απ το κυνήγι της εξουσίας.

photo_peer_gynt_no_mans_land1

Η Όσε, προσωποποίηση της μάνας γης, της πατρίδας του και η Σούλβαιγ, σύμβολο της πίστης και της συγχώρεσης, γίνονται οι 2 επιπλέον πόλοι του έργου, και υποδύονται τα πολλά πρόσωπα που εμφανίζονται στη διαδρομή του Πέερ σε ένα σύμπαν άχρονο, άτοπο, έναν μη τόπο. Ιδανικά όλοι τόποι.

Η ομάδα βραβεύτηκε με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία για αυτή την παράσταση στις 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Skien της Νορβηγίας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Σέβη Ματσακίδου

Σκηνοθεσία: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος

Σκηνικά:   Γιάννης Θεοδωράκης

Εικαστικός: Αποστόλης Πλαχούρης

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Μουσική:   Γιάννης Σαββίδης

Φωτισμοί:   Κατερίνα Παπαδάκου

Ηθοποιοί: Αντιγόνη Φρυδά, Ελένη Ζαραφίδου, Βαλάντης Φράγκος

Info

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

20-24 Μαΐου 2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

90 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση: 10 ευρώ (γενική είσοδος)

Στο ταμείο τις ημέρες της παράστασης: 12 ευρώ (γενική είσοδος)

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)

2310237700