Animation Κινηματογράφος

Ολοκληρώθηκε το Aniμαsyros 8.0. Μεγάλος Νικητής το animation.

Με μία σύντομη και εορταστική τελετή ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015, η 8η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, στο μαγικό θέατρο «Απόλλων».

Ο πρόεδρος του Animasyros και της ΑΣΙΦΑ Ελλάς, Βασίλης Καραμητσάνης, ευχαρίστησε θερμά τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, τους υποστηρικτές, τους εθελοντές και το θερμό κοινό του Φεστιβάλ που για άλλη μία χρονιά τίμησαν με την παρουσία τους την μεγάλη γιορτή της τέχνης του animation.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στη σκηνή η Αντιδήμαρχος Σύρου, Θωμαή Μενδρινού για να συγχαρεί τους συντελεστές του Φεστιβάλ και να αναγνωρίσει την προσπάθειά του «για προώθηση των ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας», παίρνοντας τη σκυτάλη από τον χαιρετισμό του Δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος, κατά την τελετή έναρξης, είχε καλωσορίσει στη Σύρο για 8η συνεχόμενη χρονιά το Αnimasyros «που διακρίνεται από διεθνή εμβέλεια και απήχηση. Η διάκρισή του σε ένα από τα καλύτερα Φεστιβάλ για το 2015-2016 από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για εμάς και επιδιώκουμε να στηρίζουμε Φεστιβάλ αυτού του είδους που προβάλλουν το νησί μας και εμπλουτίζουν την πολιτιστική του δράση».

Αμέσως μετά, εμφανίστηκαν με ενθουσιασμό στη σκηνή οι παρουσιαστές της τελετής, Μαρία Σκαζή (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) και Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης, ξεκινώντας με την παρουσίαση και προβολή των αποτελεσμάτων των Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων που διοργανώθηκαν και φέτος, καλώντας διαδοχικά μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες στη σκηνή οι οποίοι εισέπραξαν ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησε η προβολή των Making of Video του Φεστιβάλ που είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία θα αποτελέσουν μέρος του τελικού και μεγάλου απολογιστικού βίντεο της φετινής διοργάνωσης, με ευχαριστίες για την ομάδα που τα δημιούργησε και το οποίο, επίσης, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το κοινό.