Μουσική

Οργή και θλίψη του Ζούμπιν Μέτα για το προσφυγικό

«Οι δυτικοί ηγέτες δεν κάνουν αρκετά», δήλωσε οργισμένος για το θέμα των προσφύγων ο διάσημος αρχιμουσικός Ζούμπιν Μέτα. “Θλιβόμαστε για την τύχη των Σύρων και των Ιρακινών, γι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να γυρίσουν στα

σπίτια τους», υποστήριξε. Για τον 79χρονο Μέτα, γνωστό για την κοινωνική του συνείδηση, η λύση θα πρέπει να συνίσταται στην “επίλυση του προβλήματος στη Συρία με στρατιωτική βία, αν η διπλωματία δεν λειτουργήσει”, όπως είπε.
Και επέμενε πως «οι δυτικοί ηγέτες δεν κάνουν αρκετά. Πρόσφατα υπήρξε μια νέα συνάντηση στη Βιέννη, όλος ο κόσμος είπε ‘πρέπει να κάνουμε κάτι’ και μετά έλαβε θέση για μια οικογενειακή φωτογραφία. Δεν μπορώ πια να βλέπω αυτές τις οικογενειακές φωτογραφίες”, προσθέτει με οργή ο Μέτα.
Μιλώντας για την δύναμη της μουσικής και την « αίσθηση της νίκης του πνεύματος”, ανέφερε πως «ακόμη κι αν δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα” για να βοηθήσει στην επίλυση των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, «το μήνυμα που μεταδίδει παραμένει πηγή ελπίδας». Και κατέληξε λέγοντας πως “όταν οι πρόσφυγες θα επιστρέψουν στις χώρες τους, θα πρέπει να τους υποδεχτούν στα σύνορα με συναυλίες. Εγώ σίγουρα θα το κάνω»!