Βιβλίο

Βόλτα με ευρωπαίους λογοτέχνες στη Στοά του Βιβλίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το δίκτυο EUNIC (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) διοργανώνει τον Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο, με προσκεκλημένους συγγραφείς από διάφορες χώρες της Ευρώπης,

το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στη Στοά του Βιβλίου.

Στη διάρκεια του 2ου Ευρωπαϊκού Λογοτεχνικού Περίπατου αποσπάσματα από λογοτεχνικά έργα θα διαβαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς αλλά και από ηθοποιούς και δημοσιογράφους, σε διάφορα σημεία της Στοάς του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο). Κάθε ανάγνωση θα επαναλαμβάνεται παρουσία του συγγραφέα και θα ακολουθεί συζήτηση µε το κοινό.

Φετινός προσκεκλημένος είναι ο συγγραφέας από τη Βρετανία Άνταμ Μπάρον, ο οποίος, μεταξύ άλλων, στις 13.00 – 14.15 θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιάννη Ράγκο.

O Άνταμ Mπάρον (Adam Baron) γεννήθηκε τη δεκαετία του 1970 και ζει στο Λονδίνο. Εκτός από τη συγγραφή, έχει επίσης ασχοληθεί με την υποκριτική κι έχει εργαστεί ως επιμελητής εκδόσεων και σεναριογράφος στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ενώ διδάσκει δημιουργική γραφή στο Kingston Writing School. Kείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Έχει γράψει τα αστυνομικά μυθιστορήματα Shut Eye (2000), Hold Back The Night (2001) και It Was You (2004) καθώς και το Super Jack που μεταφράστηκε στα ελληνικά (εκδόσεις Ίνδικτος), όλα με ήρωα τον ντετέκτιβ Mπίλι Pάκερ, καθώς και το Kingdom Of Bones (2006).

Συμμετέχουν επίσης οι:

Hervé Le Tellier (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)

Angelika Reitzer (Πρεσβεία της Αυστρίας)

Adam Baron (British Council)

Matei Visniec (Πρεσβεία της Ρουμανίας)

Care Santos (Instituto Cervantes)

Έλενα Κεφάλα, Ανδρέας Καραγιάν, Λεύκιος Ζαφειρίου (Σπίτι της Κύπρου)

Markéta Mališová (Πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας)

David Safier (Goethe-Institut Athen)

Kari Hesthamar (Πρεσβεία Νορβηγίας)

Πληροφορίες

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο)
Είσοδος ελεύθερη