Βιβλίο

Τον Νάνο Βαλαωρίτη τιμά το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου

43o Φεστιβάλ Βιβλίου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο, το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο οποίο τιμώμενο πρόσωπο είναι ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, που διοργανώνει το φεστιβάλ, τιμά φέτος το λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του ποιητή, με την κεντρική εκδήλωση που γίνεται το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, με τον τίτλο “Το πανδαιμόνιο του Νάνου Βαλαωρίτη”.

Η επιμελήτρια και ιστορικός τέχνης Νάντια Αργυροπούλου θα παρουσιάσει μια σύντομη αναφορά στο εικαστικό έργο του Νάνου Βαλαωρίτη, ενώ στη συνέχεια ο ποιητής θα συζητήσει με τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο για την ποίηση, τους συγγραφείς που τον σημάδεψαν, τα σύγχρονα ρεύματα και τις κοινωνικές εξελίξεις.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του Συνδέσμου Εκδοτών με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, στο πλαίσιο της οποίας το καθιερωμένο μουσικό φεστιβάλ Αthens Gardens Festival, που διοργανώνεται από το Δίκτυο, θα γίνει στον υπαίθριο χώρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου.

Στο Αthens Gardens Festival θα εμφανιστούν οι Antidotum Tarantulae (12/9), το Κουαρτέτο του Μάριου Στρόφαλη με την Καλλιόπη Βέτα (13/9), η Martha Moreleon και η Εύα Λουκάτου (14/9), το Κουαρτέτο του Γιώργου Κρομμύδα και η Ντέπυ Σακελλαρίου (15/9) και τα Μουσικά σύνολα του Εθνικού Ωδείου Hellenic Μusica Viva (16/9).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπληρώνουν βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικά παιχνίδια και παραστάσεις, όπως “Ο Κ.Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια” του Γιώργου Χρονά (17/9) και “Ψηφίδες στη ζωή των βιβλίων” από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, με υπεύθυνη την επ. καθηγήτρια Άννα Καρακατσούλη (20/9).

Το Φεστιβάλ Βιβλίου ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.