Βιβλίο

Στην Αλεξάνδρα Μητσιάλη το βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

Το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2014 απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία στην συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη για το έργο της με τίτλο «Θα σε σώσω ότι κι αν γίνει»,

που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το μυθιστόρημα έχει προλογίσει η Άλκη Ζέη.

Στα βραβεία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις. Η σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής έχει ως εξής: Αναστασία Κατσίκη – Γκίβαλου (πρόεδρος), Αναστασία Οικονομίδου (αντιπρόεδρος), Δέσποινα Δαμιανού, Ευαγγελία Καλισκάμη, Ιωάννης Παπαδάτος, Γιολάντα Πατεράκη, Αναστασία Ροδοπούλου, Ευσταθία Λαδά και Πέτρος Μπουλούμπασης (Μέλη).

____ ____ ________ ______ ____ ____ __________

Μετά την ανακοίνωση της βράβευσης ο εκδότης κ. Γιάννης Παπαδόπουλος ανέφερε: «Όλοι μας στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά το νέο της βράβευσης της Αλεξάνδρας Μητσιάλη για το νεανικό μυθιστόρημά της και θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην συγγραφέα που μας εμπιστεύτηκε το έργο της. Είμαστε σίγουροι ότι με τη βράβευση αυτή θα συμφωνήσουν τόσο οι έφηβοι που έχουν ήδη απολαύσει αυτό το πραγματικά υπέροχο μυθιστόρημα, όσο και οι νέοι αναγνώστες που θα το αναζητήσουν τώρα στα βιβλιοπωλεία».