Βιβλίο

«Σύναξη ποιητών» στου Κοροβίνη

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, ο Θωμάς Κοροβίνης γνωστοποιεί την καθιερωμένη συνάντηση των ποιητών που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια τέτοια εποχή, στο κτήμα του στα Πλατανίδια Πηλίου, και η οποία φέτος πραγματοποιείται το Σάββατο 11 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ο Κοροβίνης σημειώνει: “Εδώ και έξι χρόνια έχει καθιερωθεί μια πολιτιστική εκδήλωση με μεγάλη προσέλευση ένθερμων ακροατών στο κτήμα μου στα Πλατανίδια Πηλίου, επίνειο του χωριού Άνω Λεχώνια, 12 χιλιόμετρα από τον Βόλο, 300 μέτρα απ’ τη θάλασσα. Φέτος η 7η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 11 Ιουλίου και θα διαρκέσει από τις 9 μ.μ. μέχρι τις 2 π.μ. Την ονομάσαμε ‘Σύναξη Ποιητών’. Γύρω στους πενήντα ποιητές από όλη την χώρα θα διαβάσουν δύο έως τρία ποιήματά τους. Όσοι επιθυμούν θα πάρουν μέρος και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με την ποίηση στην Ελλάδα σήμερα. Εθελοντές φίλοι μουσικοί θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μελοποιημένη ποίηση”.
Η εκδήλωση θα είναι υπό την αιγίδα του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού της Άνω Γατζέας Πηλίου. Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη για όλους. Κάποιοι μπορούν να διαμείνουν στο Αρχοντικό ‘Καραγιαννόπουλου’ στο κέντρο της κοντινής μαγευτικής Βυζίτσας, με τιμή μόνο 100 ευρώ την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης φτηνά δωμάτια στα Πλατανίδια και στα Λεχώνια, καθώς και στα πολύ κοντινά παραθαλάσσια χωριά Αγριά, Κάτω Γατζέα και Καλά Νερά και λίγο πιο πέρα στην Άφυσσο. Δυο εξαιρετικά κάμπινγκ λειτουργούν από Άνω Λεχωνιά προς Καλά Νερά, ενώ σε απόσταση πέντε χιλιόμετρα από το Κτήμα βρίσκονται τα κάμπινγκ «Ελλάς» και «Συκιά».

Πηγή: Αυγή