Βιβλίο

Σε δημοπρασία η πρώτη έκδοση του “Ζορμπά”

Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης (1946) του «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» με διορθώσεις και συμπληρώσεις από τον ίδιο τον Καζαντζάκη, αλλά και σπάνια χειρόγραφα μεταξύ των οποίων το «Mémoire sur l’ état actuel de la civilisation de la Grèce» του Κοραή (Παρίσι 1803), αντίτυπο μιας δημοφιλούς ξυλογραφίας του Δ. Γαλάνη «Το Παλάτι του Πάπα στην Avignon» (1914), δίπτυχο με στίχους από την Ερωφίλη του Γ. Χορτάτζη αντιγραμμένους και εικονογραφημένους από τον Τσαρούχη, δημοπρατηθούνται από τον Οίκο «Βέργος» στις 23 Ιουνίου (6.30 μ.μ.), στο ξενοδοχείο Athens Plaza.

Ανάμεσα σε 440 σπάνια χειρόγραφα, βιβλία, έγγραφα,  φωτογραφίες και χαρακτικά δημοπρατείται επιστολή συγχαρητηρίων του Αδόλφου Χίτλερ προς τον βασιλιά Γεώργιο Β’ και ένας χειρόγραφος νομοκανόνας γραμμένος το 1679 από τον Ζαχαρία Σένεκα τον Κύπριο.

Τα προς δημοπράτηση αντικείμενα θα είναι στη διάθεση του κοινού προς εξέταση  έως τις 22 Ιουνίου στα γραφεία του Οίκου «Βέργος», Νεοφύτου Δούκα 10, 1ος όροφος, καθημερινά 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. (Σάββατο 10.00 π.μ. – 3.00 μ.μ.).