Βιβλίο

Ραντεβού στο Θερινό Βιβλιοστάσιο

Μια γιορτή συνάντησης, γνωριμίας, ανταλλαγής ιδεών και προβληματισμού οργανώνουν από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου, στον δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134) μικροί, εναλλακτικοί εκδοτικοί οίκοι και εκδοτικά εγχειρήματα, που προκρίνουν την αυτοοργάνωση, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία, προσκαλώντας όλους να παραβρεθούν, δίνοντας τον τίτλο θερινό Βιβλιοστάσιο 2017:

Σε τούτη τη γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι!
Σε πείσμα των καιρών, στέκουμε όρθιοι και επιμένουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και αγαπάμε: να επιλέγουμε και να εκδίδουμε βιβλία χωρίς το άγχος του μπεστ- σέλερ. Βιβλία ιδιαίτερα και ανορθόδοξα, βιβλία πέρα από τη λογοτεχνία του συρμού, βιβλία για τις ιστορίες που δεν λέγονται, βιβλία για τη σκέψη που δύσκολα εκφέρεται. Βιβλία ανοιχτά, αγέραστα, χωρίς ημερομηνία λήξης και χώρα προέλευσης.
Είπαμε να το γιορτάσουμε με ένα πνευματικό τσιμπούσι στο Θερινό Βιβλιοστάσιο, αναταράσσοντας τα στάσιμα νερά της εκδοτικής μιζέριας, της εκπορευόμενης σύγχυσης και της γενικευμένης κατάθλιψης. Φιλοδοξούμε να δώσουμε το στίγμα ενός άλλου πολιτισμού, που προκρίνει την αυτοοργάνωση, τη συμπόρευση, την αμφισβήτηση, την αντίσταση, τη δημιουργία.
Επιθυμούμε το Θερινό Βιβλιοστάσιο 2017 να δώσει τη δυνατότητα να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες. Να γίνει χώρος φιλοξενίας θεματικών ενοτήτων, βιβλιοπαρουσιάσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιέργειας μιας νέας σχέσης με τον αναγνώστη.
Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία μας να συνεχιστεί και να διευρυνθεί σε ακόμη περισσότερα επίπεδα, να γίνει το ξεκίνημα για μια νέα άνθηση της εκτός των τειχών βιβλιοπαραγωγής.
Το ΘΕΡΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2017 είναι ένα αυτοοργανωμένο γεγονός.
Ένας δροσερός κήπος βιβλίων και ιδεών στην κάψα του καλοκαιριού”.

Ώρες λειτουργίας :  Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο: 18:00-23:00 και Κυριακή: 11:00-14:00

Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων:


Ακυβέρνητες Πολιτείες
Αλφειός
Απρόβλεπτες Εκδόσεις
Άρδην
Ασίνη
Ασύμμετρη Απειλή
Α/συνέχεια
Βαβέλ

Βιβλιοπέλαγος
Δαίμων του Τυπογραφείου
Διεθνής Βιβλιοθήκη
Εκδόσεις των Ξένων
Εκδόσεις των Συναδέλφων
Εκτός Γραμμής
Εξάρχεια
Έρασμος
Εύμαρος
Ευτοπίσα
Ισνάφι
ΚΟΑΝΙ
Κοροτζής
ΚΨΜ
Πανοπτικόν
Σαιξπηρικόν
Σοφίτα
Τυφλόμυγα
Υπερσιβηρικός
Φαρφουλάς
Angelus Novus
Biblioteque
Futura
Opportuna
Redmarks