Βιβλίο

Ο μυστηριώδης κύριος Μουρακάμι

Ξημερώνοντας η 24η Φεβρουαρίου, και ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ιαπωνίας , κυκλοφορεί το νέο μυθιστόρημα του Χαρούκι Μουρακάμι, με τίτλο “Ο φόνος του διοικητή των ιπποτών». Εκτός από τον τίτλο ωστόσο, τίποτα άλλο δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό για το περιεχόμενο που παραμένει μυστικό. Αναμένεται πολλά βιβλιοπωλεία να παραμείνουν ανοιχτά για το νέο βιβλίο του δημοφιλούς συγγραφέα ο οποίος , όπως διαρρέει εκπρόσωπος των εκδόσεων, θέλει οι αναγνώστες να  ανακαλύψουν το έργο του χωρίς να ξέρουν τίποτε για αυτό.

Πρόκειται για χειρόγραφο 2.000 σελίδων που θα εκδοθεί σε δύο τόμους. Σύμφωνα με τον εκδότη η πρώτη έκδοση υπολογιζόταν αρχικά στα 500.000 αντίτυπα για κάθε τόμο αλλά τελικά αποφασίσθηκε ο πρώτος τόμος να εκδοθεί σε 700.000 αντίτυπα και ο δεύτερος σε 600.000.

Ο ίδιος ο Μουρακάμι, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του βραβείου ‘Αντερσεν, πριν λίγο καιρό, αρκέστηκε ναν δηλώσει πως είναι ένα μυθιστόρημα μεγαλύτερο από το ‘Ο Κάφκα στην ακτή’ και μικρότερο από το ‘1Q84’, μια πολύ παράξενη ιστορία”!

Ο ευπώλητος συγγραφέας διαθέτει φανατικό κοινό που τον παρακολουθεί μανιωδώς και αγοράζει τα βιβλία του.

Μ.Ζ