Βιβλίο

Ντύθηκαν Σέρλοκ Χολμς για να σώσουν το σπίτι του Κόναν Ντόιλ

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι ντυμένοι Σέρλοκ Χολμς συγκεντρώθηκαν στο University College London για να τιμήσουν τα γενέθλια του πρωταγωνιστή της σειράς Sherlock του BBC, Benedict Cumberbatch.

Με αυτήν την ενέργεια ήθελαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν ντυμένοι Σέρλοκ Χολμς μέσα στον ίδιο χώρο αλλά και να συγκεντρώσουν χρήματα για να αποκατασταθεί το σπίτι του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, το οποίο έχει γίνει ερείπιο και για την ανακαίνισή του χρειάζονται 2,6 εκ. λίρες.

Στέλεχος της οργάνωσης Sherlock Holmes τόνισε μάλιστα ότι το σημαντικό δεν είναι να σπάσει το ρεκόρ αλλά να αποκατασταθεί το σπίτι του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, δημιουργού του δημοφιλέστερου ντεντέκτιβ όλων των εποχών.

 

Λονδρέζοι ντυμένοι Σέρλοκ Χολμς (Φωτογραφία BBC)

Λονδρέζοι ντυμένοι Σέρλοκ Χολμς (Φωτογραφία BBC)

 

Τελικά συγκεντρώθηκαν 113  “Σέρλοκ Χολμς”, οι οποίοι μέσα στη βδομάδα θα μάθουν αν κατέκτησαν το παγκόσμιο ρεκόρ. Πενήντα από αυτούς πάντως κατευθύνθηκαν μετά την συγκέντρωση στην περιοχή Bloomsbury Trail του Λονδίνου, στο σημείο που βρίσκεται το γλυπτό βιβλίο-παγκάκι, που απεικονίζει τον Σέρλοκ Χολμς.

pagkaki sherlock

Εκεί ήταν και ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το γλυπτό βιβλίο-παγκάκι ( Valerie Osment ) όπως και η ηθοποιός Louise Brealey, που υποδύεται την Μόλι Χούπερ στην σειρά του BBC, η οποία μοίρασε υπογεγραμμένα βιβλία και μπλουζάκια.