Βιβλίο

Με θεατρικό χρώμα παρουσιάστηκαν τα «Μελίσσια»

Άνθρωποι του θεάτρου, και όχι μόνο, παρέστησαν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη «Μελίσσια», που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο Salon de Bricolage.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, παρουσίασε ο Θανάσης Χειμώνας, αποσπάσματα διάβασαν η Μπέττυ Αρβανίτη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης, ενώ ο Τηλέμαχος Μουσας το σχολίασε μουσικά.

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης με τον συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

H Αγάπη, grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ '' ΜΕΛΙΣΣΙΑ'' ΤOY  ΑΛΕΞΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟ SALON DE BRICOLAGE .

Τι ζητάει το κάθε πρόσωπο; Ποιες είναι οι κρυφές προθέσεις του; Τι είναι αλήθεια και τι όχι; Πόσο καθορίζει το παρελθόν τη μοίρα των ανθρώπων;

Με θεατρική ένταση και μέσα σε συγκρουσιακή συχνά ατμόσφαιρα, η «οικογενειακή γιορτή» εξελίσσεται απρόβλεπτα. Το δωμάτιο της Αγάπης μετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαμο που εκρήγνυται.

Ένα βιβλίο για τη μνήμη και το πάθος, το τραύμα και την ασθένεια, το «αίμα» της οικογένειας και την ίδια την αφήγησή του.