Βιβλίο

Μάργκαρετ Άτγουντ: «Η ιέρεια στο μπουκάλι …»

Τρεις μοναδικές συναντήσεις με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό θα έχει στην Αθήνα η βραβευμένη με BOOKER («Ο τυφλός δολοφόνος»), Καναδή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ.

Η ανατρεπτική παγκοσμίου φήμης συγγραφέας, καλεσμένη των Εκδόσεων Ψυχογιός, της Πρεσβείας του Καναδά και του Megaron Plus, θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα για τις «Δυστοπίες και την ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές», την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 7μ.μ, στην αίθουσα Δ. margaret AtwoodΜητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 13:00, οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να την συναντήσουν σε βιβλιοπωλείο πολυκαταστήματος της Πλατείας Συντάγματος, όπου θα παραστεί για να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 7μ.μ. και με την ιδιότητα της επίτιμης διδάκτορος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα δώσει διάλεξη με τίτλο: The sybil in the bottle: greek mythology in my work. (Η ιέρεια στο μπουκάλι: η ελληνική μυθολογία στη δουλειά μου).

Η Μάργκαρετ Άτγουντ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939 και μεγάλωσε στο βόρειο Οντάριο, το Κεμπέκ και το Τορόντο. Σπούδασε στο Κολέγιο Βικτόρια του Πανεπιστημίου του Τορόντο και απέκτησε μεταπτυχιακό από το Κολέγιο Ράντκλιφ. Έχει γράψει περισσότερα από 40 μυθιστορήματα, ποιήματα, παιδικά βιβλία και δοκίμια. Κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας έχει βρεθεί υποψήφια ή έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία στον Καναδά και στο εξωτερικό, όπως το βραβείο Premio Mondello (1997), το Commonwealth (1987, 1994), το Booker (1989, 1996, 2000, 2003, 2005, 2007), και το Orange (2001, 2004). Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες πεζογράφους και κριτικούς του Καναδά. Σήμερα ζει στο Τορόντο με το σύντροφο της, το συγγραφέα Γκρέιμι Γκίμπσον.