Βιβλίο

Οι ήρωες ζουν ανάμεσά μας

Ένας φόρος τιμής στον Στέλιο Ανεμοδουρά, τον συγγραφέα και εκδότη του Μπλεκ, του Μικρού Ήρωα και τόσων άλλων, με τις ιστορίες των οποίων μεγάλωσαν και ταξίδεψαν γενιές και γενιές αναγνωστών, είναι το λεύκωμα που παρουσιάζεται

την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στις 15:30 στο κλειστό Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do) στο πλαίσιο του φεστιβάλ AthensCon.

Τίτλος του «ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ» όπου καταγράφεται για πρώτη φορά ολόκληρο το συγγραφικό κι εκδοτικό του έργο από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς, τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη, τον Γιώργο Βλάχο και τον Νίκο Δημ. Νικολαϊδη.

Οι τρεις συγγραφείς, αποτίνοντας φόρο τιμής στον δημιουργό γράφουν ο καθένας μια νέα ιστορία με τον ήρωα που περισσότερο τον έχει σημαδέψει. Οι ιστορίες αυτές, με πρωταγωνιστές τον Μικρό ΄Ηρωα και τον Μπλεκ, παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, την εικονογράφηση των οποίων ανέλαβε ο εξαιρετικός εικονογράφος Κ. Φραγκιαδάκης.

Στις 340 σελίδες του βιβλίου, παρουσιάζονται πάνω από 100 τίτλοι, συνοδευόμενοι από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αναλυτικές πληροφορίες. Χωρίζοντας το έργο του σε 3 χρονικές περιόδους (1946-1968, 1969-1979, 1980-2015), οι συγγραφείς αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τίτλους εμβληματικούς, που θα κάνουν πολλούς να συγκινηθούν, να νοσταλγήσουν και να ταξιδέψουν.

Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917-2000) γαλούχησε με τους ήρωες του μια ολόκληρη εποχή, μέσα από ιστορίες φαντασίας, ελευθερίας, ξεγνοιασιάς και αξιοπρέπειας.

Οι αναγνώστες που έζησαν με την προσμονή της αγαπημένης τους έκδοσης στο περίπτερο, θα ταξιδέψουν, έστω και για λίγο, πίσω στο χρόνο, ενώ οι νεότεροι θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αναγνώσματα των πατεράδων και των παππούδων τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την νεώτερη τρίτη γενιά εκδοτών της οικογενειακής επιχείρησης , τον νεαρό Λεωκράτη Ανεμοδουρά που συνεχίζει την παράδοση με πίστη και κέφι. Κι όπως γράφει στο σημείωμα του βιβλίου που επιμελείται «Είμαστε βέβαιοι ότι αν ο Στέλιος Ανεμοδουράς βρισκόταν ανάμεσα μας, θα γέμιζε από υπερηφάνεια και συγκίνηση ξεφυλλίζοντας το βιβλίο.

Το «Ήρωες του Στέλιου Ανεμοδουρά» κυκλοφορεί, από την C&CPublications, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από μέσα Νοέμβρη. Είναι επίσης δυνατή η online παραγγελία στο ccpublic.gr ή μέσω τηλ. στο 2108983824.