Θέατρο

Ένα “Σκυλόψαρο” στον “Φούρνο”

Προσπαθώντας να επιβιώσουν στο στομάχι ενός γιγάντιου σκυλόψαρου, η Π. και η Γ. κινούνται σε έναν κόσμο παράξενο και απροσδιόριστο. Εγκλωβισμένες για χρόνια, αναζητούν μια ανάσα καθαρού αέρα και βασανίζονται συνεχώς με το

ίδιο ερώτημα μένουμε ή φεύγουμε; Το Σκυλόψαρο είναι ένα αλληγορικό κείμενο, εμπνευσμένο από το κλασικό παραμύθι του Carlo Collodi ‘Οι περιπέτειες του Πινόκιο’. Ένα σκοτεινό παραμύθι για αυτά που μας κρατάνε πίσω το οποίο παρουσιάζεται από την ομάδα «Ιπτάμενοι Άνθρωποι», στο Θέατρο Φούρνος.
ΑΝΤΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ
“Σκυλόψαρο” ένα άφωτο κομμάτι που έχουν όλοι οι άνθρωποι μέσα τους. Eκεί έχουν εγκλωβιστεί οι χαρακτήρες προσπαθώντας να ξαναβρούν το φωτεινό κομμάτι του εαυτού τους. H ματαίωση είναι στοιχείο της ζωής τους, έτσι λοιπόν ξεκινούν ένα συνεχόμενο παιχνίδι ρόλων, προσπαθώντας να ξεφύγουν και να βρουν την ελπίδα μέσα στην ίδια τους την ύπαρξη. Αναβιώνουν με έναν γκροτέσκο και παραμορφωμένο τρόπο σημαντικές στιγμές της ζωής τους θέλοντας να ξετυλίξουν το νήμα που τους συνδέει. Οι ηθοποιοί κινούνται σκηνικά σε έναν εικαστικό τόπο δράσης, ο οποίος με εύχρηστα υλικά έχει προσαρμοστεί να θυμίζει ένα άχρονο βαλτώδες τοπίο. Εκεί μέσα προσπαθούν να δημιουργήσουν την πραγματική τους σχέση με εργαλεία το κείμενο, τη σωματικότητα και την εναλλαγή των κουστουμιών. Δημιουργούν ρόλους και καταστάσεις προσπαθώντας συνεχώς να θέσουν το βασικό ερώτημα της ευθύνης των επιλογών. Η φαντασία συγχέεται με την πραγματικότητα, το παρελθόν με το παρόν, και το μέλλον μοιάζει ξεχασμένο και άπιαστο. Μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στο φόβο και την ελπίδα.

ΣΚΥΛΟΨΑΡΟ 3

Η ΟΜΑΔΑ ‘ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ’

Οι Ιπτάμενοι Άνθρωποι είναι απόφοιτοι της δραματικής σχολής «Δήλος – Δήμητρα Χατούπη». Πρόκειται για τους Ρεβέκκα Γκόγκου, Δωροθέα Δημητρίου και Λευτέρη Παπακώστα. Γνωρίστηκαν εκεί όπου και έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις.
Είναι μια ομάδα τριών νέων ηθοποιών που δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2012 με αφορμή τη διασκευή του παραμυθιού του Oscar Wilde ‘Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας’, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στο CAMP το Φεβρουάριο 2013. Μεταξύ άλλων έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στα φεστιβάλ: page_31. one day festival, τα 12 κουπέ στο τρένο στο Ρουφ, στο Camp, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κλπ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργία-πρότυπη συγγραφή: Ιπτάμενοι Άνθρωποι
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Παπακώστας
Ερμηνεία: Γκόγκου Ρεβέκκα, Δημητρίου Δωροθέα
Σκηνικά: Ανδρέας Θεοδώρου
Φωτισμοί: Ευσταθεια Δρακονταειδή
Κοστούμια: Ιωάννα Δανιήλ
Επιμέλεια κίνησης: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης
Trapeze: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λογοθέτης
Έναρξη: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, 21.00

Είσοδος: 10€ | φοιτητικό: 5€
Κρατήσεις θέσεων: Τ. 2106460748

ΦΟΥΡΝΟΣ
Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια