Θέατρο Μουσική Όπερα Φεστιβάλ Χορός

Ζυλιέτ Μπινός : «Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα»

Να συγχωρήσουν τα οικονομικά λάθη της Ελλάδας αφήνοντας ήσυχη την χώρα προέτρεψε τους Ευρωπαίους η Γαλλίδα σταρ Ζυλιέτ Μπινός από το Εδιμβούργο, όπου πρόκειται να ενσαρκώσει την Αντιγόνη

του Σοφοκλή στο Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης το οποίο ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου.

«Πιστεύω ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα πάση θυσία, αφού η προσφορά αυτής της χώρας είναι τεράστια. Νομίζω ότι πρέπει να φροντίσουμε τους Έλληνες», επισήμανε η Μπινός, χαρακτηρίζοντας την Αντιγόνη « ένα ιδιοφυές έργο». «Η αίσθησή μου ερμηνεύοντας την Αντιγόνη και γνωρίζοντας μία κληρονομιά πάνω από 2.500 ετών είναι ότι πρέπει να αφήσουμε ήσυχη την Ελλάδα», εξήγησε η δημοφιλής ηθοποιός , προσθέτοντας ότι οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά με τους φιλοσόφους, τους επιστήμονες και τους ποιητές τους.

Το Edinburgh International Festival, ένα από τα δημοφιλέστερα φεστιβάλ παγκοσμίως, με τον νέο και ικανό Ιρλανδό Φέργκους Λίνεχαν στο τιμόνι της διεύθυνσης για πρώτη χρονιά, ξεχωρίζει φέτος για την εμφάνιση της Ζιλιέτ Μπινός ως Αντιγόνης, σκηνοθετημένης από τον Ιβο Βαν Χόβε, η οποία και ενθουσίασε τους κριτικούς στο Μπάρμπικαν του Λονδίνου.
Στο φεστιβάλ θα εμφανισθούν επίσης η διεθνής χορεύτρια Σιλβί Γκιγιέμ, οι Franz Ferdinand, ο βρετανός μουσικός Μαξ Ρίχτερ, ο πιανίστας Lang Lang κ.α.

Μ. Ζ