Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν Παιδί

“Ζηλεύω τα παιδιά γιατί είναι αυτά που επιβιώνουν στις Χώρες του Ποτέ”

“Πώς θα μπορέσω μεγαλώνοντας, να συνεχίσω να περιπλανιέμαι και να παραμυθιάζομαι ;”αναρωτιέται μεταξύ άλλων, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης, αφιερώνοντας στο artplay.gr τις αγωνίες και τις σκέψεις του,  όπως το συνηθίζει πάντα, λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας του παράστασης,  που φέτος θα είναι ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών,  “Πήτερ Παν”, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 11πμ και στις 3μμ στο Θέατρο Αθηνά της οδού Δεριγνύ.

Ο Δημήτρης αποκαλύπτει ακόμα, πώς είναι να πετάς πατώντας στη γη και δεν κρύβει πως ζηλεύει τα παιδιά, γιατί όπως λέει “πάντα θέλουν και πάντα μπορούν. Είναι αυτά που πάντα, μόνα, στις Χώρες του Ποτέ επιβιώνουν”

Ο γνωστός και αγαπημένος σκηνοθέτης προσθέτει: «Πως να συνεχίσω σε έναν κόσμο που με θέλει επαγγελματία, συνεπή , να τα καταφέρνω, να αποδεικνύω το γιατί και το πόσο, να είμαι δυνατός και με άμυνες , να περάσω μέσα από την σκληρή  πραγματικότητα , να προλάβω να τρέξω πριν κι από μένα;  Και την ίδια ώρα έτσι μεγαλώνοντας, πως να μπορέσω να συνεχίσω να αγαπάω , να περιπλανιέμαι , να χαζεύω ,  να είμαι μαλακός, να παραμυθιάζομαι ;

Ο Πήτερ Παν είχε για μένα πάντα κάτι που μοιάζει με απάντηση. Τον συναντάω στην παράσταση , και να θες δεν μπορείς να του ξεφύγεις , και συναντώ μαζί του απλά αυτό: πώς είναι να πετάς πατώντας στη γη, πώς είναι να χαμογελάς εκείνη τη στιγμή ακριβώς που λες “αποκλείεται”.

Η παράσταση που φτιάχνουμε έχει μια μαγεία . Ορατή σε αυτόν που θέλει να τη δει. Ζηλεύω τα παιδιά. Γιατί πάντα θέλουν και πάντα μπορούν. Είναι αυτά που πάντα, μόνα, στις Χώρες του Ποτέ επιβιώνουν των πολέμων,  της μοναξιάς ,της απώλειας ,  της εγκατάλειψης. Και βρίσκουν με την πίστη τους στη ζωή και στο τώρα , τον δρόμο για τα κρυμμένα φιλιά.

Οι μαγικές σβούρες γιορτάζοντας φέτος 15 χρόνια στο θέατρο για παιδιά, επέλεξαν να ανεβάσουν το διαχρονικό αριστούργημα του J.M. Barrie « Πήτερ Παν », στο θέατρο Αθηνά, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις Μαροσούλη.

Ο Πήτερ Παν , είναι το  σκανδαλιάρικο παιδί που κρύβουμε μέσα μας, που αρνείται τον κόσμο των μεγάλων και παραμένει για πάντα παιδί, είναι αυτός ο κρυφός μας φίλος , ο σύντροφός μας στην πιο ωραία περιπέτεια, την περιπέτεια της ζωής.

Έτσι σε μια εφευρετική, «εναέρια» παράσταση – που θα είναι για τα παιδιά άλλο ένα τρελό παιχνίδι-  ο θαυμάσιος ήρωας που λατρεύουν μικροί  και μεγάλοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης , θα μας παρασύρει στο ταξίδι του σε μια άλλη  Χώρα του Ποτέ, που είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης .

Φέτος λοιπόν όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν, εκτός από ένα …

Δημήτρης Αδάμης

Συντελεστές:

Διασκευή –Σκηνοθεσία  :  Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά –κοστούμια : μαγικές σβούρες

Kίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα “Κι όμως κινείται” )

Ενορχήστρωση :  Γιώργος Κωνσταντινίδης

Μουσική Επιμέλεια :  Δημήτρης Αδάμης

Διδασκαλία τραγουδιών :  Ιωάννα Εμμανουήλ

Μάσκες – Κατασκευές : Ιφιγένεια Κωφού

Φωτισμοί : Γιώργος Φωτόπουλος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλογεροπούλου- Ρενάτα Τσιούλου

Παραγωγή:  μαγικές σβούρες – Επιχειρήσεις Μαροσούλη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας , Κωνσταντίνος Τσονόπουλος ,Ντέπυ Μοράρη , Νεφέλη Οικονόμου,  Στέλιος Πετράκης , Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

Η παράσταση ανεβαίνει με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .