Θέατρο Παιδί

«Ξημερώνει» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Κάθε Σάββατο, στις πέντε το απόγευμα, ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι μέσα στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους!

Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς που θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Αλλά ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει!

 

ξημερωνει 4

Πρόκειται για το έργο που έγραψε η Μαρία Παπαλέξη και σκηνοθέτησε ο Παντελής Δεντάκης και περιοδεύει με την κινητή μονάδα θεάτρου δίνοντας παραστάσεις για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα, αλλά και παιδιά σε προσφυγικούς καταυλισμούς, σχολεία και γυναικείες φυλακές

ξημερωνει 2

Από το 2002 έως τώρα το Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου έχει δώσει συνολικά πάνω από 1.800 δωρεάν παραστάσεις.

Κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα, η παράσταση «Ξημερώνει», παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με ένα χαμηλό – προαιρετικό- εισιτήριο 4 ευρώ για όσους θέλουν και μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θέατρο.

 

ξημερωνει 1

Ταυτότητα

«Ξημερώνει»

Συγγραφέας : Μαρία Παπαλέξη

Σκηνοθέτης : Παντελής Δεντάκης

Ηθοποιοί : Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα.

Επιμέλεια κίνησης: Κωνσταντίνα Μικρούτσικου.

Μουσική: Σπύρος Γραμμένος.

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Λυπηρίδου, Μαρία Τζάνη.

Φωτογραφίες: Μαρία Τζάνη