Θέατρο Παιδί

Η Βατραπουνζέλ που λύνει τα μάγια

Η «Βατραπουνζέλ», μια παράσταση θεάτρου και χορού, βασισμένη σε παραμύθια των Αδελφών Γκριμ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ειρήνης Αλεξίου από την ομάδα «Θέατρο Ρετρό», κάθε Σάββατο στις 3.00 μ.μ στο θέατρο «Πόλις» στην Πλατεία Βικτωρίας.

Μετά την επιτυχία του ”Από πού πάνε για το κάστρο, παρακαλώ;’‘ η ομάδα «Θέατρο Ρετρό», παρουσιάζει την ”Βατραπουνζέλ” , που ταξιδεύει το παιδικό κοινό στο μαγικό κόσμο του παραμυθιού, μέσα από την ποιητική γραφή του κειμένου, τη χορογραφημένη του σκηνοθεσία, τη σκηνική εγκατάσταση, τους πρωτότυπους φωτισμούς, τα ιδιαίτερα κοστούμια, τη μουσική σύνθεση και τις δύο ηθοποιούς που ζωντανεύουν το έργο!

Δύο αδελφές, η Βιολέτα και η Ροζαλία, περιπλανώμενοι ηθοποιοί, διατηρούν την αθωότητά τους, αναβιώνοντας τα παιχνίδια και την ευρηματικότητα της παιδικής τους ηλικίας, μέσα από θεατρικούς ρόλους! Με τα παραμύθια ”Βασιλιάς Βάτραχος” και ”Ραπουνζέλ” των αδερφών Γκριμ κατασκευάζουν μαγικούς κόσμους, αντιμετωπίζουν τις συγκρούσεις των ηρώων και τις δικές τους αγωνίες .

 

βαρταουζελ

 

Φέτος η ομάδα εγκαινιάζει μια νέα δραστηριότητα και παρουσιάζει την ”Βατραπουνζέλ” στην αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενη, σε δασκάλους και μαθητές που αγαπούν τα αγγλικά, καθώς και σε αγγλόφωνα σχολεία και φροντιστήρια αγγλικών.

Η oμάδα ‘Θέατρο Ρετρό’ ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2011 με κύριο σκοπό να κάνει θέατρο για παιδιά. Αναζητά μύθους ανά τον κόσμο οι οποίοι να έχουν την βάση τους σε αντίστοιχους ελληνικούς, θέλοντας να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στη διαπολιτισμική επαφή των λαών.
Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της ομάδας είναι η Αγγελική Φράγκου (ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός), η Μαργαρίτα Κυραγιάννη (συγγραφέας και νηπιαγωγός) και η Άννα Μαγουλιώτη (γλύπτρια και θεατρολόγος)

 

 

βατραχοραπονζελ

Συντελεστές παράστασης
Διασκευή Κειμένου_ Μαργαρίτα Κυραγιάννη
Σκηνοθεσία & Χορογραφία_ Ειρήνη Αλεξίου
Σκηνικά_Άννα Μαγουλιώτη
Κοστούμια_Βιβέτα Στρατηγού

Βοηθός ενδυματολόγου_Φωτεινή Κορναράκη

Μουσική σύνθεση_Χρήστος Θεοδώρου
Εγκατάσταση φωτισμού_Κώστας Κυβέλος
Σχεδιασμός φωτισμού_Παύλος Μαυρίδης
Μετάφραση κειμένου στα Αγγλικά_Μηχάλης Κουλουρίδης
Εκπαίδευση στα Αγγλικά_Ελένη Καζαντζίδου
Γραφιστικά_Σπυριδούλα Αρταβάνη
Επιμέλεια παραγωγής_Θηρεσία Θεοδώρου
Παραγωγή _”Θέατρο ΡΕΤΡΟ” –Αγγελική Φράγκου

Παίζουν :  Φένια Σχοινά, Αγγελική Φράγκου

‘ΠΟΛΗ” Θέατρο
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87, Πλ. Βικτωρίας
(δίπλα στον ηλεκτρικό σταθμό)

Κρατήσεις

211.18.28.900 και 6983.434.636

Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30

Οργανωμένες παραστάσεις για νηπιαγωγεία,
δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.