Θέατρο Παιδί

Ξεκίνησε «Ο Γύρος του Κόσμου»

Αρχίζουν σήμερα Κυριακή 12 Οκτωβρίου οι παραστάσεις του έργου «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βερν από την Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Μετά από την καλοκαιρινή προετοιμασία με τους μικρούς συνοδοιπόρους της η θεατρική παραγωγή «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βερν, ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου.

Πρόκειται για μια νέα θεατρική διασκευή του πιο γνωστού και δημοφιλέστερου έργου του Ιουλίου Βερν, από τον Στέλιο Χατζηαδαμίδη, που σκηνοθετεί η Τατιάνα Μύρκου. Μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς με στόχο τη γνώση και τηνAFISA_GYROS αποδοχή της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας, μια παράσταση γεμάτηαπό πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις που κρύβει το ταξίδι του Φιλέα Φογκ.

Υπόθεση Έργου

O εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει όλη του την περιουσία. Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες. Θα μπορέσουν ο αφελής αλλά πιστός υπηρέτης του, επικίνδυνοι ληστές, μια μοιραία γνωριμία και ένας αδυσώπητος επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ να τον απομακρύνουν από τον στόχο του; Πόσο εύκολο θα είναι το ταξίδι του με ατμόπλοιο, αερόστατο, τρένο ακόμα και με ελέφαντα σε έναν κόσμο γεμάτο απρόοπτα που τίποτα δεν είναι αναμενόμενο; Τι έχει τελικά μεγαλύτερη αξία για τον Φιλέα Φογκ: το ταξίδι ή ένα στοίχημα τιμής;

Συντελεστες

Σύλληψη ιδέας-Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Σκηνοθεσία: Τατιάνα Μύρκου

Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Χορογραφία: Ιωάννα Μήτσικα

Μουσική: Φώτης Σιώτας, Sancho OO3

Δραματουργική επεξεργασία: Χάρης Πεχλιβανίδης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Στίχοι: Μάρα Τσικάρα

Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας

Video Art: Γιάννης Σανιώτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πέλλα Μακροδημήτρη

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ανθούλα Μπουρνά

Βοηθός φωτιστή: Μαρίνα Κόντα

Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Μαριάννα Αβραμάκη, Μαίρη Ανδρέου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βασίλης Λιάκος, Πέλλα Μακροδημήτρη, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Άγγελος Νεράντζης, Τίμος Παπαδόπουλος, Θανάσης Ρέστας, Γιάννης Σαμψαλάκης, Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος, Χρύσα Τουμανίδου, Μάρα Τσικάρα, Αγγελική Χατζή.

Παιδική Σκηνή ΚΘΒΕ

Βασιλικό Θέατρο

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 12/10/2014

Παραστάσεις:

Τρίτη – Παρασκευή: 10.30 (για σχολεία)

Κυριακή 11:00 (για το κοινό)