Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Λένα Ουζουνίδου: Αυτή είναι η Σταματία

ουζουνιδου σταματια 1

Για την Σταματία, την ηρωίδα του Κώστα Σωτηρίου, την οποία υποδύεται στη σκηνή γράφει στο artplay.gr, η Λένα Ουζουνίδου.

Η Σταματία Αργυροπούλου γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του τριάντα από δυο συντηρητικούς γονείς . Ο πατέρας της ήταν ανώτερος υπάλληλος στο υπουργείο εμπορίου .

Η μεγαλύτερή της αδελφή, η Αλεξάνδρα ( το μαύρο πρόβατο της οικογένειας ) ερωτεύεται τον Βαγγέλη τον κομουνιστή( ακούστε κατάντημα!!! ) και φεύγει από το σπίτι για να τον ακολουθήσει και να τον παντρευτεί !! Το πενήντα γίνεται ο λαμπρός αρραβώνας της Σταματίας με το Χαράλαμπο, λοχαγό του Εθνικού Στρατού . Πριν προλάβουν να παντρευτούν ο Χαράλαμπος σκοτώνεται κι ο πατέρας της Σταματίας λίγο αργότερα πεθαίνει από καημό λόγω του χαμού του γαμπρού του . Η Σταματία μένει πια μόνη, κλεισμένη μέσα στο σπίτι με την μητέρα της που όσο περνάει ο καιρός χάνει το μυαλό της . Παρηγοριά γι αυτήν είναι πια μόνο η εκκλησία , η πλούσια βιβλιοθήκη του σπιτιού – με βιβλία ιστορικά περί της αρχαίος Ελλάδος – και η Ζωίτσα, η ζωηρή γειτόνισσα που θα παίξει δραματικό ρόλο στη ζωή της Σταματίας ! Ζώντας λοιπόν στο μικρόκοσμο της αυλής της , αδυνατεί να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της! Μια φιγούρα τραγική αλλά κυρίως κωμική !!!

Λένα Ουζουνίδου

 

 

1904158_785218418191768_2177357090263365484_n