Θέατρο

Ξανά από Πρωταπριλιά ο Φίγκαρο και δεν είναι ψέμα

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή κοινού και κριτικής, επανέρχεται από την Τετάρτη 1η Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Γάμος του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Οι παραστάσεις θα συνεχισθούν Πέμπτη 2, Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5, Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Απριλίου

 

φιγκαρο 1

Με εμμονή και μαεστρία χειρισμού στα κλασσικά αφηγήματα και υψηλή δεξιοτεχνία στη δημιουργία εποχών και ατμόσφαιρας, ο Στάθης Λιβαθινός και η πολυβραβευμένη ομάδα του, εγκαινίασαν τον Φεβρουάριο τον νέο κύκλο Θέατρο στο Μέγαρο Μουσικής με τον «Γάμο του Φίγκαρο» του Μπωμαρσαί, εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά της Έλσας Ανδριανού.

ΦΙΓΚΑΡΟΟΒΒΒ
Η τρελή ημέρα ή Ο γάμος του Φίγκαρο γράφτηκε στα 1778. Πρωτοανέβηκε στις 24 Απριλίου 1784 στο Θέατρο Odéon. Aποτελεί μέρος της περίφημης τριλογίας του Μπωμαρσαί, στην οποία βασίστηκαν δύο από τις διασημότερες όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ και Ο Κουρέας της Σεβίλλης του Ροσσίνι.

φιγκαρ 3

Γραμμένο τις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης, της οποίας θεωρήθηκε προάγγελος, είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θεατρικά κείμενα του 18ου αιώνα. Το έργο, πέρα από την πολιτική διάστασή του που συμπυκνώνει τους ιδεολογικούς προβληματισμούς του Διαφωτισμού, εξελίσσεται ως μια φρενήρης κωμωδία βασισμένη στον αυτοσχεδιαστικό οίστρο των ηθοποιών.

φιγκαρ 2

 

Ταυτότητα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έλσα Ανδριανού
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάθης Λιβαθινός
ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Έλσα Ανδριανού & Στάθης Λιβαθινός
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Μανωλοπούλου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Αλέκος Αναστασίου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Χαράλαμπος Γωγιός
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ: Pauline Huguet
HAIR DESIGN: Ντάνιελ Αθανασίου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Αλεξάνδρα Μυτά
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Μαρίνα Τσελεμπή
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: Ξένια Παπατριανταφύλλου
ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τζέλα Χριστοπούλου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Γιολάντα Μαρκοπούλου & Ελίνα Φέσσα

 

φιγκαρ 4

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Άρης Τρουπάκης, Αντιγόνη Φρυδά

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: AntArtes