Θέατρο

«VILLA UTOPIA» από το Θέατρο του Πανικού

«Το όνειρο γίνεται τόσο γρήγορα εφιάλτης όσο και ο εφιάλτης όνειρο. Σίγουρα θα έχετε δει στον ύπνο σας να πέφτετε από κάπου ψηλά και λίγο πριν φτάσετε στο έδαφος ν’ ανακαλύπτετε ότι μπορείτε να πετάτε…»

To Θεάτρο του Πανικού και η Fabrica Athens παρουσιάζουν από τις 14 Δεκεμβρίου, και κάθε Κυριακή, στο Βυρσοδεψείο τη θεατρική παράσταση VILLA UTOPIA, σε σκηνοθεσία – εγκατάσταση Λύσανδρου Σπετσιέρη και κείμενο Βιβής Πινιώτη.

Το νέο υπερρεαλιστικό, θεατρικό κείμενο της Βιβής Πινιώτη, η πνευματική ουτοπία του Ανδρέα Εμπειρίκου μέσα από το “όχι Μπραζίλια μα Οκτάνα” καιVilla_Utopia 3 ο μύθος του Νώε, της θεϊκής καταστροφής για μία νέα αρχή, παρουσιάζονται στο Villa Utopia ως τρεις διαφορετικές μορφές αναζήτησης του ιδανικού.

Τρία κεφάλαια αφιερωμένα στην ουτοπία, συνθέτουν την παράσταση Villa Utopia. Κατασκευασμένα με την ασύνδετη λογική του ονείρου αφήνουν το χτίσιμο του μύθου στη διάθεση του θεατή.

Συντελεστές

Σύνθεση & Σκηνοθεσία: Λύσανδρος Σπετσιέρης

Συγγραφή Θεατρικού κειμένου villa Utopia (κεφ. β): Βιβή Πινιώτη

Κατασκευή τρισδιάσταστου ψηφιακού κόσμου: Νίκος Παπαδόπουλος

Εγκατάσταση: Λύσανδρος Σπετσιέρης

Σχεδιασμός ήχου και μουσική επένδυση: Βαγγέλης Χιρμπιλίδης

Κοστούμια: Βασιλική Τζούτη

Χορογραφία: Ιάκωβος Μολιμπάκης

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Μακρή, Άρτεμις Μιχάκη

Φωτογραφίες: Αντώνης Τάτσης, Αλέξης Σακελαρόπουλος

Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος, Έλια Ζαχαριουδάκη, Φάνης Κατέχος, Ειρήνη Λαμπράκη, Στέφανος Λώλος, Θανάσης Νικολακόπουλος, Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Λίγα λόγια για το Θέατρο του Πανικού

Η ομάδα τέχνης Θέατρο του Πανικού δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό τη συνύπαρξη καλλιτεχνών από διάφορους χώρους της τέχνης που δουλεύουν συλλογικά για να δημιουργήσουν πάνω σε κοινές αισθητικές γραμμές, σαν ένα μέσο αντιμετώπισης της κρίσης που βιώνουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σαν τόπος. Η τέχνη που δημιουργούμε είναι μια κραυγή. Καταπιάνεται με τα όρια του σώματος και του λόγου, ανασκαλεύει τις μνήμες και παίζει με τις αισθήσεις, για να δημιουργήσει το δικό μας μονοπάτι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

info

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, από 14 Δεκεμβρίου έως 01 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:00

Διάρκεια: 120 λεπτά

Εισιτήριο: 10 ευρώ, 5 ευρώ (ανέργων, ατέλειες, φοιτητικό)

Θέατρο: Βυρσοδεψείο, Ορφέως 174

Τηλέφωνο: 210 3453203