Θέατρο

Τρεις τελευταίες παραστάσεις «Άμλετ» στο Πορεία

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 6 Ιανουαρίου ο κύκλος των παραστάσεων του Άμλετ του William Shakespeare, που παρουσιάζει η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων»

κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Πορεία.

Η ιστορία είναι η αρχή. Ο Άμλετ, πρίγκηπας της Δανίας, αποφασίζει να εκδικηθεί το θείο του Κλαύδιο. Για το θάνατο του πατέρα του. Για το γάμο του, με τη μητέρα του. Σε μια χώρα αναστατωμένη. Ένας άνθρωπος επιλέγει να αλλάξει τον κόσμο που τον περιβάλλει. Έναν κόσμο που είναι πια «ένας κήπος παρατημένος, με αγριόφυτα, με σπέρματα χυδαία που τον πνίγουν βλασταίνοντας παντού ξεδιάντροπα». Μετά είναι η εποχή. Η πολιτική και κοινωνική συνείδηση έχει γίνει επιταγή. Η υπαρξιακή αγωνία, καθημερινή συζήτηση. Κάθε εποχή έχει τους δικούς της Άμλετ. Κάθε στιγμή κάποιος ‘Αμλετ στέκεται σαστισμένος στη μέση του παρατημένου κήπου. Τέλος, είναι τα λόγια. Τα λόγια του Σαίξπηρ στέκονται μάρτυρες της ανθρώπινης ιστορίας. Η ατέρμονη αγάπη και ο αναπόφευκτος θάνατος, η ζωή που ψάχνεις και το τέλος που σε προλαβαίνει. «Μια ευτυχία χτικιασμένη από πόνο». Πόσο δύσκολο είναι να είσαι. Πόσο δύσκολο να μην είσαι.

Στην τέταρτη παραγωγή της η «Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» στρέφεται στους κλασικούς. Μέσα από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ -ίσως το πιο αινιγματικό από τα έργα του- συνεχίζει την αναζήτησή της ποίησης που κρύβεται πίσω από τον λόγο. Πίσω από την κίνηση. Πίσω από τη μουσική. Μια νέα ελληνική μετάφραση του κειμένου, 20 έμπειροι αλλά και νέοι συντελεστές και μια ιστορία δίχως τέλος. Μέσα σε μια γενιά που ψάχνει να βρει την ανάσα της. Μια γενιά που πασχίζει να μιλήσει. Με δικά της λόγια.

HAMLET(33)

Συντελεστές

Mετάφραση: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου

Eπιμέλεια κειμένου – δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Θεοδωρίδης, Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Χρήστος Θεοδωρίδης

Χορογραφία: Ξένια Θεμελή

Σκηνογραφία: Τίνα Τζόκα

Κοστούμια; Βασίλης Μπαρμπαρίγος

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθοί σκηνοθέτη: Φωτεινή Γαλανοπούλου & Αγγελική Μητροπούλου

Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Μακρή

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κλήμης Εμπέογλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ξένια Θεμελή, Παναγιώτης Κλίνης, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Σαμψών Φύτρος

info

Τρίτη 30/12 στις 16.00

Δευτέρα 5/1 στις 20.00

Τρίτη 6/1 στις 21:0

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό, Νεανικό (κάτω των 22), Ανέργων 10€

Διάρκεια: 170 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Πορεία

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας