Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

«Τριαντάφυλλο στο στήθος» στο Υπόγειο

“Αν και με την τεχνολογία η επικοινωνία έχει γίνει πια εύκολη, η κοινωνία μας θα χαρακτηριζόταν μάλλον μοναχική”, λέει με αφορμή την παράσταση του έργου του Τενεσί ΟυίλιαμςΤριαντάφυλλο στο στήθος”, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από 15 έως 26 Ιανουαρίου, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Λευτέρης Γιοβανίδης.

“Βλέπουμε κυρίως γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, που μετά από μια απώλεια, ή χωρισμό, ή απογοήτευση διαγράφουν την όποια προοπτική -με ποικίλες δικαιολογίες πάντα- συνέχισης της ερωτικής ζωής τους. Το «Τριαντάφυλλο στο στήθος»  φωτίζει ακριβώς αυτόν τον άνθρωπο που φοβισμένος κρύβεται στη μοναξιά του και στην προσπάθεια που κάνει να εκτεθεί, να γνωρίσει, να τολμήσει και βασικά να ζήσει. Ο Τενεσί Ουίλιαμς είπε ότι έγραψε ένα έργο για τον έρωτα. Τον έρωτα ως πράξη που το χαρακτηρίζει κάτι ιερό. Τι άλλο πιο γοητευτικό για να μιλήσεις σήμερα;!

Λευτέρης Γιοβανίδης

 

Ταυτότητα

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Επιμέλεια Κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Δραματουργική Επεξεργασία: Ιζαμπέλα Κωνσταντινίδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ρία Δεληογλάνη

Βοηθός Φωτιστή: Εύη Παπαμάρκου

Με τους: Ευγενία Αποστόλου, Ειρήνη Ιωάννου, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Γεράσιμο Μιχελή, Μάρω Σαουσοπούλου, Ισίδωρο Σταμούλη,  Δημήτρη Τσίκλη, Τσαμπίκα Φεσάκη.