Θέατρο

Το τέταρτο Διεθνές Εργαστήριο με θέμα τη μέθοδο Τερζόπουλου

Ανακοινώθηκε από το Θέατρο Άττις το 4ο Διεθνές Εργαστήριο με θέμα «Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου».

Το Διεθνές Εργαστήριο θα γίνει από τις 29 Ιουνίου έως τις 30 Ιουλίου 2015 και θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους 10, 20 και 30 ημερών. Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές Ακαδημιών Θεάτρου, δραματικών σχολών κι επαγγελματίες ηθοποιούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα Διεθνή Εργαστήρια του Θεάτρου Άττις καθιερώθηκαν σε ετήσια βάση από το καλοκαίρι του 2013. Το 1ο δεκαήμερο Διεθνές εργαστήριο οργανώθηκε τονΘόδωρος Τερζόπουλος Ιούνιο του 2013 και το 2ο τον Σεπτέμβριο του 2013. Το 3ο Διεθνές Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το καλοκαίρι του 2014, από 22 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου και το παρακολούθησαν 50 ηθοποιοί από την Ελλάδα, την Ιταλία και τις Η.Π.Α., ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος είναι επίτιμος καθηγητής σε πολλές Ακαδημίες Θεάτρου και η Μέθοδος του είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς διδάσκεται στην Κεντρική Ακαδημία Θεάτρου του Πεκίνου, στην Ακαδημία Θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης, στην Εθνική Ακαδημία Θεάτρου της Ρώμης Silvio d’ Amico, και αλλού, ως μέρος της βασικής εκπαίδευσης των ηθοποιών. Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος και η Ομάδα Άττις μέσα σε 29 χρόνια έχουν πραγματοποιήσει περισσότερα από 400 εργαστήρια στις σημαντικότερες Ακαδημίες, σχολές, διεθνή φεστιβάλ και θέατρα του εξωτερικού. Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας θεωρητικών του θεάτρου σε πολλές χώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι για το 4ο Διεθνές εργαστήριο, μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το Θέατρο Άττις, μέσω email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Φωτογραφία εξωφύλλου: Θέατρο Άττις, © Johanna Weber