Μουσική

«Εκμεκ»: Δεν παχαίνει, γλυκαίνει … και στο Πικ Νικ Urban

Στο Πικ Νικ Urban Festival, στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, εμφανίζονται το Σάββατο οι «Εκμεκ».

Οι «Εκμεκ» κέρδισαν από την αρχή το αυτί του κοινού, ως μια από τις δημιουργικότερες νέες δισκογραφικές προτάσεις, καθώς συνδύασαν τον σεβασμό στα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας και την μεγάλη τους αγάπη, το Μεξικό και την λάτιν μουσική.

 

 

Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»( Lyra, 2011) απέκτησε γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία σε τραγούδια όπως το «Εσύ είσαι η αιτία που υποφέρω»(διασκευή στο τραγούδι του Μανώλη Χιώτη), «Αχ Μαρία», «Η μπαλάντα της λογικής» να ξεχωρίσουν, ενώ το τραγούδι «Ο τραπεζίτης» γίνεται το soundtrack του διεθνούς ντοκιμαντέρ του Deutsche Welle για την κρίση στη χώρα.

 

 

Η συνεργασία τους με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο «Δε σε συγχώρεσα ούτε λίγο» και το single «Αγγελος Ξένος» προχώρησαν περαιτέρω στο δρόμο αυτό συστήνοντας την μπάντα σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα οι εμφανίσεις τους που περιλάμβαναν προκλητικά ετερόκλητες διασκευές απο Depeche Mode ως Μανώλη Χιώτη και από Rihanna έως Κηλαηδόνη τους καθιέρωσαν πλέον ως μια συναυλιακή μπάντα που δε χρειάζεται συστάσεις.

Φωτογραφία εξωφύλλου: ekmektheband/facebook, ©karolina Tsirogianni