Θέατρο

Το ρολόι. Μια περιπέτεια φτιαγμένη από χαρτί.

Η ομάδα Sui Generis και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, αξέχαστος Ρωμαίος στο “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Κώστα Γάκη, παρουσιάζουν από 29 Απριλίου έως 3 Μαίου στο πλαίσιο της

Ανοιχτής Πλατφόρμας Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου την παράσταση “Το ρολόι. Μια περιπέτεια φτιαγμένη από χαρτί”.

Σημειώνει η ομάδα για την παράσταση : “Σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη τραντάζεται από τη δίνη μιας οικονομικής –και όχι μόνο- κρίσης και νεοφασιστικά μορφώματα ανακύπτουν ως “λύσεις”, εμείς επιλέξαμε αυτό το μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη για να βουτήξουμε εκεί που πρωτοεκκολάφθηκε το αυγό του φιδιού: σ’ εκείνη την εξίσου ταραγμένη Ευρώπη που λόγω της γενικευμένης άγνοιας πνίγηκε στο ίδιο της το αίμα. Όπως και τότε έτσι και σήμερα τα μεγάλα, αδηφάγα κύματα της ιστορίας τείνουν να καταπιούν τις μικρές καθημερινές μας ιστορίες. Γι’ αυτό ακριβώς κάνουμε αυτήν την παράσταση, για να εστιάσουμε στην μικρο-ιστορία. Για να καταδείξουμε ότι οι μικρές απομονωμένες ψηφίδες αν ενωθούν, υπάρχει μια ελπίδα να μην οδηγηθούμε ξανά σε σβάστικες και κρεματόρια.

Τρείς ανθρώπινες ιστορίες ξένου και εγχώριου φασισμού ζωντανεύουν από επτά ηθοποιούς άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στην μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό.

ρολοι 1

Μια περιπέτεια σε άχρονη αισθητική με έντονες πινελιές των πολυτάραχων δεκαετιών του 30 και του 40, με κινηματογραφική αίσθηση που ξεπηδά χειμαρρώδης μέσα από μια γραφομηχανή κι έναν συγγραφέα που είναι παρών σε όλο το έργο, συνταράσσει τις ιστορίες του και συνταράσσεται από αυτές. Μια περιπέτεια φτιαγμένη από χαρτί. Ένα υλικό τόσο γνώριμο, τόσο ανθρώπινο και τόσο φορτισμένο με όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθηματικών και διανοητικών κραδασμών”.

Συντελεστές:
Διασκευή μυθιστορήματος: Κωνσταντίνος Μπιμπής – Sui Generis
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Μουσική επιμέλεια – Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Video: Αθανάσιος Μυλωνόπουλος, Γιώργος Αλεξίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Βοηθός Σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Δώρα Βεστάρχη

Παίζουν: Αγάπη Ηλιάδου, Αντωνία Καζάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Φώτης Λαζάρου, Έκτορας Λιάτσος, Κυριακή Μακέδου, Βίκτωρας Πέτσας

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη 29/4/15 στις 21:00
Πέμπτη 30/4/15 στις 18:00
Σάββατο 2/5/15 στις 21:00
Κυριακή 3/5/15 στις 17:00
Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Νίκος Κούρκουλος
Τιμή εισιτηρίων: 5€
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 5288170-1.