Θέατρο

Το νέο teaser του ΑΩ από τον Νίκο Κούρο

Με τον κόσμο του Μπέκετ και του Ακατονόμαστου αναμετριέται ο Αργύρης Πανταζάρας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, στην παράσταση ΑΩ, ένα μείγμα από αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς.

Ένα μικρό μόνο δείγμα αυτού του σύμπαντος που ο Αργύρης έχει στήσει στη σκηνή, ακολουθεί στο νέο teaser που μόλις κυκλοφόρησε.

 

Ο «Ακατονόμαστος» γράφτηκε το 1953. Το κείμενο αυτό αποτελεί το τελευταίο μέρος της «Τριλογίας» του Beckett, στην οποία εμπεριέχονται και τα μυθοπλαστικά έργα «Μολλόυ» και «Ο Θάνατος του Μαλόν». Είναι ένα μείγμα από αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς. Ο Ακατονόμαστος είναι ένας αφηγητής χωρίς όνομα που χρησιμοποιεί το λόγο του όχι ως μέσο έκφρασης ολοκληρωμένων σκέψεων, αλλά ως μια διαδικασία συνεχούς παραγωγής ήχων και συνειρμών.

Ο λόγος ως αυθύπαρκτη οντότητα σπάει τη σιωπή, για να πει δυο λόγια γι’ αυτήν πριν ξαναγυρίσει μέσα της. Ο ίδιος ο Beckett χαρακτήριζε τον εαυτό του υπεύθυνο για τους βασικούς ήχους και τίποτα άλλο. Οι χαρακτήρες του πλασμένοι εξ’ ολοκλήρου από τη γλώσσα που μιλάνε, αντιπαραβάλλονται όχι με το πεπρωμένο και με τη μοίρα αλλά με τα μικρά πράγματα που συνθέτουν την καθημερινή επιμονή. Η γλώσσα γίνεται αντικείμενο μελέτης πάνω στη σκηνή.

«Θα δημιουργηθεί μια καινούργια έκφραση στην τέχνη που θα διαδεχτεί το χάος. Έργο του καλλιτέχνη σήμερα είναι να βρει μια έκφραση που να συνθέτει τα συντρίμμια.» Samuel Beckett

αργυρ

Συντελεστές

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Αργύρης Πανταζάρας

Δραματουργία: Γιωργίνα Γερμανού & Ελίνα Μαντίδη

Σκηνογραφία: Λουκία Χουλιάρα

Σκηνική Προετοιμασία Ηθοποιού (Τεχνική Alexander): Βίκυ Παναγιωτάκη

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας

Ηχητική Σύνθεση: Δημήτρης Καμαρωτός

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελίνα Μαντίδη

Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας

Video teaser : Γιώργος Φουρτούνης

Γραφιστική Επιμέλεια : Ιφιγένεια Βασιλείου

Info

Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 10 € γενική είσοδος,

Δωρεάν είσοδος σε ανέργους

Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Τηλ.: 210.82.17.877.