Θέατρο

Το «Lebensraum» από την Πηγή Δημητρακοπούλου

Ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα, το «Lebensraum» του Θανάση Τριαρίδη, που  έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου,  μεταγράφοντάς την εφιαλτικά στο σήμερα, παρουσιάζεται από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στο «Faust» της οδού Καλαμιώτου, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία,  ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του.  Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή;  Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν “θεατές”;

Η Πηγή Δημητρακοπούλου θα έχει «συναυτουργούς» στο εγχείρημά της, τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

Το έργο ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις.

LEBENSRAUM_ © Yiannis Zafiris_ 02

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης

Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Σκηνικά: Κώστας Παππάς

Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα

Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από τις 13 Δεκεμβρίου

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (Γενική είσοδος), 10€ (Μειωμένο, Φοιτητικό), 5€ (Ανέργων, ΑμεΑ)

FAUST

Αθηναΐδας 12 & Καλαμιώτου 11

Τηλ: 210 32 34 095