Θέατρο

“Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” από την Άντζελα Μπρούσκου

Από τα πιο γνωστά και αγαπημένα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς, γραμμένο το 1959, το Γλυκό πουλί της Νιότης, κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου το Σάββατο 5 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου

η οποία υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Ένα έργο για δύο πρόσωπα που προσπαθούν να αναπλάσουν την απατηλή ζωή που ονειρεύονταν να έχουν αλλά η δυσβάσταχτη πραγματικότητα ορθώνεται μπροστά τους προσγειώνοντάς τους απότομα χωρίς προειδοποίηση.

Ο Τσανς Γουέιν, ένας αδίστακτος και φιλόδοξος νεαρός, επιστρέφει στην πόλη όπου γεννήθηκε, μια πόλη της Φλόριντα στη συντηρητική επαρχία του αμερικανικού Νότου, υποταγμένη στους σκληρούς νόμους μιας πραγματικότητας που βασιλεύει η βία, το δίκαιο του ισχυρότερου και ο ρατσισμός. Σύντροφός του στο ταξίδι, η άλλοτε διάσημη ηθοποιός Αλεξάνδρα ντε Λάγκο στην οποία προσφέρει τις υπηρεσίες του.

ππππππππππ11111111

Δύο άνθρωποι κυριευμένοι από τον τρόμο του χρόνου, ακουμπάνε ο ένας στον άλλο προσπαθώντας να πνίξουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τον πανικό τους μέσα στο τεχνητό παράδεισο των ναρκωτικών και του αλκοόλ, προσδοκώντας σε μια απατηλή ζωή που θα τους χαρίσει η τέχνη και η δόξα.

Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Διασκευή/Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου
Σκηνικά: Άντζελα Μπρούσκου, Κωνσταντίνος Κουννής
Κοστούμια: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική/Μουσική Διδασκαλία: Nalyssa Green
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ακουστικός Σχεδιασμός: Στράτος Σταμάτης

πππππππππ33333

Ερμηνεύουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Βασιλική Διαλυνά, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Ντίνος Λύρας, Ιωάννα Σιαφκάλη, Στέλα Φυρογένη, Νιόβη Χαραλάμπους, Γιώργος Χριστοδούλου, Άννα Σκορδή, Δημήτρης Δημητρίου, Σωτήρης Σωτηρίου, Kenneth Nnebe