Θέατρο

Το Από Μηχανής Θέατρο αλλάζει χέρια

Νέοι ένοικοι για το θέατρο που ίδρυσαν το 1995 η Ασπασία Κράλλη και ο Χρήστος Βαλαβανίδης, το «Από Μηχανής Θέατρο» στην οδό Ακαδήμου στο Μεταξουργείο. Από τη φετινή σεζόν και για τα επόμενα 12 χρόνια το αναλαμβάνουν ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μυλωνάς και η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη. Ο Δημήτρης Μυλωνάς και η Άννα Ελεφάντη ανακαίνισαν εκ βάθρων το θέατρο  και έφτιαξαν δύο ξεχωριστές σκηνές: την κάτω, χωρητικότητας 140 θέσεων και την επάνω χωρητικότητας 130 θέσεων, 95 τετραγωνικών η κάθε μία.

Ασφαλώς το πρόγραμμα της φετινής σεζόν είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, αλλά ο Δημήτρης Μυλωνάς, μας είπε ότι μαζί με την Άννα Ελεφάντη ονειρεύονται ένα πολυσυλλεκτικό θέατρο, συνεργασίας και ομαδικότητας, που θα γίνει πόλος έλξης σημαντικών συνεργασιών. «Μετά από τις δικές μου σκηνοθεσίες και την πορεία μας με την Άννα, τα τελευταία χρόνια, είναι μεγάλη μας χαρά που αναλαμβάνουμε τις τύχες ενός ιστορικού θεάτρου, που έχει διαδρομή 22 χρόνων», σημειώνει.

 

Το «Από Μηχανής Θέατρο» το διαχειριζόταν μέχρι τώρα, ο Άκης Βλουτής, ο οποίος, σύμφωνα με χθεσινή είδηση, μεταφέρεται στο απέναντι θέατρο «Μεταξουργείο».

Η κινητικότητα συνεχίζεται στον θεατρικό χώρο, τόσο σε επίπεδο συνεργασιών όσο και σε επίπεδο στέγης των δημιουργών, των ομάδων και των ονείρων τους.

Όλγα Σελλά