Θέατρο

Τιμημένη η «Διαβολιάδα» των Ubuntu

Η Ομάδα Ubuntu για την σάτιρα «Διαβολιάδα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, που παρουσιάσθηκε στον χώρο BIOSMain, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, έλαβε την Τιμητική Διάκριση νέου ή Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη

στην απονομή των Βραβείων των Κριτικών Θεάτρου και Χορού.

Υποψήφιοι ήταν:

1. Ορέστης Καρύδας ως φωτογράφος στο δράμα «EKEINH/ELLE: άσε με να σε βγάλω μια φωτογραφία» του Ζαν Ζενέ, που παίχτηκεστο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

2. Αλεξάνδρα Τσοτανίδου ως «Ναντέζντα» στο έργο «Οικογενειακές Ιστορίες» της Μπιλιάνα Σερμπλιάνοβιτς, που παρουσιάσθηκε στο Θέατρο Επί Κολωνώ-Σκηνή Φουαγιέ σε σκηνοθεσία Σμαρώς Πλατιώτη.

3. Χάρης Χιώτης ως «Ουίλιαμ» στο έργο «Αλεπούδες» της Ντον Κινγκ, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

4. Ομάδα Ubuntu στην σάτιρα «Διαβολιάδα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, που παρουσιάσθηκε στον χώρο BIOSMain, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη.

Το σκεπτικό της Επιτροπής

Απονέμεται στην ομάδα Ομάδα Ubuntuγια την  παρουσίαση της σάτιρας «Διαβολιάδα» του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στον χώρο BIOSMain, σε σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, ιδία δε για  το ξέφρενο συλλογικό κέφι της ομάδας που πέρασε στην πλατεία, μεταφέροντας τη σουρεαλιστική  «Διαβολιάδα» από την μετεπαναστατική Ρωσία του 1921 στη σκηνή της σημερινής υπό πτώχευση Ελλάδας.

Έπαινος:

Απονεμήθηκε στον Χάρη Χιώτη ως «Ουίλιαμ» στο έργο «Αλεπούδες» της Ντον Κινγκ, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, ιδία δε για τον δημιουργικό τρόπο με τον οποίο φωτίζει το εσώτερο σκότος του επιδερμικά διαφωτισμένου ανθρώπου.