Θέατρο

Τι άλλο ετοιμάζει ο Κώστας Φιλίππογλου για τον χειμώνα

Στη μικρή φόρμα και στο divised θέατρο, που ξέρει επίσης καλά, θα επιστρέψει μέσα στον χειμώνα, ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον «Γλάρο», που άνοιξε πριν λίγες μέρες τα φτερά του στο Θέατρο Θησείον και που αποτελεί μία από τις παραγωγές που θα σημαδέψουν αυτή τη σεζόν. 

Το  νέο εγχείρημα που σχεδιάζει ο Κώστας Φιλίππογλου έχει στο επίκεντρό του τη γυναίκα και θα ανεβεί αρχές του 2015 στο Bios.

«Με απασχολεί πάρα πολύ η γυναίκα, επειδή όλους αυτούς τους αιώνες την έχουμε αφήσει πολύ πίσω. Ευτυχώς στο δικό μας τεταρτημόριο του πλανήτη έχει πάρει μια θέση αλλά έχει ακόμα δρόμο», εξηγεί στο artplay.gr ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός. Αιτία να ασχοληθεί με το θέμα υπήρξε ένα βιβλίο για τη γενετική. «Με έχει συγκινήσει πάρα πολύ ένα βιβλίο για το μιτοχονδριακό dna και πως αναλύοντάς το μπορείς να πας πάρα πολύ πίσω και να βρεις ποια ήταν η πρωταρχική σου μητέρα πριν από 70.000 χρόνια και πώς όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη προέρχονται από ελάχιστες μητέρες και όχι από μία. Το θέμα είναι περισσότερο πολύπλοκο και χαοτικό. Η γυναίκα, η μητέρα, η κόρη, με ενδιαφέρουν πάρα πολύ και με συγκινούν, χωρίς να ξέρω αυτήν την στιγμή που ακριβώς θα πάει η ιστορία. Δουλεύω με δυο κοπέλες και τις προσωπικές τους ιστορίες, οι οποίες είχαν δυο πολύ ιδιαίτερες μητέρες, όχι και τις καλύτερες του κόσμου. Είναι και οι ίδιες  μητέρες και μάλιστα πολύ καλές και μέσα από όλο αυτό εγώ σκέφτομαι τη δική μου μητέρα, και τη γιαγιά. Αυτό που υπάρχει προς το παρόν σε αυτό το θέμα είναι βάθος και συναίσθημα. Το έργο θα γραφτεί μέσα από τη διαδικασία της ομαδικής δουλειάς. Θα είναι μικρό, ήσυχο και ερευνητικό!» καταλήγει ο Κώστας Φιλίππογλου.

Μάνια Ζούση