Θέατρο

Θεατρική κατασκήνωση στο Πήλιο

Έμπειροι καλλιτέχνες-δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί και νέοι συγκεντρώνονται και φέτος στην 14η Θεατρική Καλοκαιρινή Κατασκήνωση-Σεμινάριο «Πήλιο 2015»,

που διοργανώνει 24-30 Αυγούστου, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην εκπαίδευση στον Αι Γιάννη του Πηλίου.

Στην διοργάνωση που έχει τον τίτλο «Επινοώντας θεατρικές περιπλανήσεις στο Πηλειορίτικο τοπίο» οι συμμετέχοντες επινοούν και μοιράζονται ιστορίες που λυτρώνουν, ενώνουν και επικοινωνούν με εργαλείο τις πολλαπλές φόρμες του θεάτρου και των άλλων παραστατικών τεχνών και την αξιοποίησή τους στην εκπαίδευση.

2014Pilio5

«Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες του τελευταίου καιρού, το Δίκτυο συνεχίζει τη δράση του. Στην επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα, ως χώρα και ως πολίτες, απαντάμε με την πεποίθηση πως το θέατρο στην εκπαίδευση μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πόλο αντίστασης. Δυναμώνουμε τη φωνή μας, συνεργαζόμαστε με καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ενώσεις στη χώρα μας και στον κόσμο, παρουσιάζουμε τους προβληματισμούς και τις δουλειές των ανθρώπων που παίρνουν μέρος στις δράσεις μας, δημιουργώντας πυρήνες επικοινωνίας, δημιουργίας και αλληλεγγύης. Διατηρούμε την έμπνευση και τη δυναμική που προκαλεί η συνάντηση και η συλλογική δουλειά», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Και προσθέτουν: «Σε αυτό το πλαίσιο η φετινή κατασκήνωση στο Πήλιο αποτελεί πολιτική επιλογή. Οι οικονομικές και οργανωτικές δυσκολίες, εύκολα αντιληπτές στον καθένα, δεν μας σταματούν. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, σε μια συνάντηση αλληλεγγύης, σε πείσμα των καιρών, όπου εκτός από την επιμόρφωση θα συζητήσουμε, θα στηρίξουμε τα δίκτυα των δράσεών μας, θα αναζητήσουμε νέους δρόμους συμπόρευσης και θα προωθήσουμε κοινούς στόχους και προοπτικές με όχημα το Θέατρο στην εκπαίδευση».

2014Pilio1

Οι αιτήσεις για τη 14η Καλοκαιρινή Θεατρική Κατασκήνωση – Σεμινάριο του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο των Κατασκηνώσεων της ΧΑΝΘ, δίπλα στη θάλασσα, συνεχίζονται για λίγο ακόμα. Η κατασκήνωση/σεμινάριο περιλαμβάνει πάνω από 35 ώρες κύρια εργαστήρια, “μίνι” εργαστήρια, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις εργασιών μελών & φίλων, παραστάσεις, δραστηριότητες στη περιοχή του Πηλίου (πεζοπορία, ξεναγήσεις κ.ά.), παιχνίδια, μπάνιο, ξεκούραση και -φυσικά- διασκέδαση που θα ολοκληρωθεί με ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι.

2014Pilio3

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων
Κύρια Εργαστήρια με τους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών Peter Hussey, Αιμιλία Βάλβη, Αντιγόνη Γύρα, Γιάννη Λεοντάρη, Κώστα Φιλίππογλου
Παιδικό Εργαστήριο (για παιδιά 6 -12 χρονών) με τις εμψυχώτριες Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, Κατερίνα Χάσκα
Συμπληρωματικά Εργαστήρια με τους εμψυχωτές Μπέτυ Γιαννούλη, Νίκος Γκόβας, Χριστίνα Ζώνιου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Τζένη Καραβίτη, Σόνια Μολογούση, Ηρώ Ποταμούση, Χαρά Τσουκαλά, Νάσια Χολέβα.

Άλλες δραστηριότητες (προαιρετικές): πρωινή yoga, εξορμήσεις, αθλητικές δραστηριότητες, βραδιά αφήγησης, μουσική, προβολές, παρουσιάσεις “καλών πρακτικών” κ.ά.

2014Pilio4

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των εργαστηρίων οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες σχετικά με την κατασκήνωση δείτε στον σύνδεσμο: http://www.theatroedu.gr/el-gr/ θεατρικέςκατασκηνώσεις/2015κατασκήνωσηπήλιο/κεντρική-πήλιο2015.aspx

Η τοποθεσία: Ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου (ή αλλιώς και Άι Γιάννης), βρίσκεται 55 xλμ. από τον Βόλο, χτισμένος σε ένα ιδιαίτερα ειδυλλιακό σημείο, όπου μπροστά του απλώνεται το Αιγαίο Πέλαγος και είναι ένας δημοφιλής προορισμός του Πηλίου κατά τους θερινούς μήνες και όχι μόνο. Η πανέμορφη μεγάλη και βραβευμένη με Γαλάζια σημαία παραλία του, με το ψιλό βότσαλο, ήταν η αιτία για τη μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του οικισμού. Επίσης ένα από τα πλεονεκτήματα του Αγίου Ιωάννη είναι ότι βρίσκεται μια ανάσα από τα πλέον δημοφιλή ορεινά χωριά του Ανατολικού Πηλίου, καθώς και από τις παραλίες Πλάκα από τη μία μεριά και Παπά Νερό από την άλλη.