Εικαστικά

Η Σοφία Καλογεροπούλου στην Πάτμο

Συνεχίζεται έως τις 9 Αυγούστου η ατομική έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου στην νέα αίθουσα Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery, που φέτος πραγματοποιεί τα επίσημα εγκαίνιά της στο νησί της Αποκάλυψης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία παρουσία της ζωγράφου στις 25 Ιουλίου.

STIGMIOTYPO APO TA EGKAINIA

Πρώην σολίστ της Κρατικής Όπερας της Βιέννης και καταξιωμένη ζωγράφος η Σοφία Καλογεροπούλου διακατέχεται από έντονη μουσικότητα στην ενασχόληση της με την ζωγραφική. Τα έργα της αναδύουν νότες και μελωδίες από την Ελλάδα και την Ανατολή.

Στο γνωστό δικό της ύφος που στηρίζεται στην παράδοση, τη μυθολογία, τη μαγεία της Ανατολής και την όπερα, η Σοφία Καλογεροπούλου κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Συνεπιβάτες της σ αυτό το ταξίδι οι φιλότεχνοι κάτοικοι και επισκέπτες της Πάτμου, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα της εμπνευσμένα από χαρακτηριστικά τοπία της χώρας μας, τον Βόσπορο, τους περιστεριώνες, τις εταίρες και πολλά ακόμα θέματα ζωγραφισμένα μοναδικά από τη Σοφία Καλογεροπούλου που βουτάει στα χρώματα και προκαλεί τις αισθήσεις μας.

SOFIA KALOGEROPOULOU

Μια ζωγραφική γνήσια ναΐφ, άδολα λαϊκή, στην οποία η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – φύσης έχει τον πρώτο λόγο. Μια ζωγραφική άμεση, απαλλαγμένη από στείρους κανόνες, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή μας.

sss12

Η Σοφία Καλογεροπούλου με το δικό της τρόπο αγωνιά να περιγράψει αυτά που κινδυνεύουν να χαθούν: παραδόσεις, φύση, ιστορία. Και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει τελικά να τα διασώσει. Χρησιμοποιώντας το όχημα του χρόνου η Σοφία Καλογεροπούλου μας οδηγεί από το χθες, στο σήμερα και το αύριο, ανοίγοντας νέους δρόμους, τόσο στην τέχνη όσο και στο πολιτισμικό τοπίο της χώρας μας.

Η Kapopoulos Fine Arts – Patmos Gallery στεγάζεται σε έναν ιδιαίτερο χώρο του 20 αιώνα, στην Χώρα της Πάτμου. Η νέα αίθουσα έρχεται να προστεθεί στους άλλους εκθεσιακούς χώρους της Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο, τις Σπέτσες, τη Θεσσαλονίκη και βέβαια στο Golden Hall στην Αθήνα.