Θέατρο

«The Hard Problem» του Τομ Στόπαρντ στην Αθήνα

Το πολυαναμενόμενο έργο του σπουδαίου Τομ Στόπαρντ παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Δευτέρα 20 Απριλίου σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Dorfman Theatre του Λονδίνου.

Το έργο που θα έχει αγγλικούς υπότιτλους και είναι σφραγισμένο από το πικρό, ειρωνικό χιούμορ και την ακτινοβόλο ευφυΐα του Stoppard και σκηνοθετημένο με υποδειγματική διαύγεια από τον Hytner, έρχεται αντιμέτωπο, κατά συγκινητικό τρόπο, με βαθιά ερωτήματα: τι μας κάνει αυτό που είμαστε και ποιες είναι οι συνέπειες του υλισμού;» όπως έγραψαν οι Financial Times .

Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση από το Dorfman Theatre του Λονδίνου θα προβληθεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στις 9 το βράδυ.

Η Xίλαρυ

Η πρωταγωνίστρια του έργου, είναι μια νεαρή ψυχολόγος-ερευνήτρια σε ινστιτούτο μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου, που έρχεται αντιμέτωπη με αδυσώπητα ερωτήματα στον χώρο εργασίας της, όπου συναντώνται η Ψυχολογία και η Βιολογία. Αν δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από την ύλη, τότε τι είναι η συνείδηση; Αυτό είναι «το δύσκολο πρόβλημα» που φέρνει τη Χίλαρυ σε σύγκρουση με τον Σπάικ, τον πρώτο της μέντορα, τον Λήο, τον εργοδότη της και τον Τζέρι, τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή του ινστιτούτου όπου εργάζεται. Θα έρθει άραγε κάποια μέρα που οι υπολογιστές και ο μαγνητικός τομογράφος θα απαντήσουν στα ερωτήματα τα οποία θέτει η Ψυχολογία; Στο μεταξύ, όμως, η Χίλαρυ χρειάζεται απεγνωσμένα ένα θαύμα…

Ταυτότητα

«Τhe Hard Problem» («Το δύσκολο πρόβλημα»)

Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner
Σκηνικά-κοστούμια: Βοb Crowley
Σχεδιασμός φωτισμών: Mark Henderson
Σχεδιασμός ήχων: Paul Arditti

Διανομή:
Kristin Atherton Athony Calf
Vera Chok
Jonathan Coy
Rosi Hilal
Damien Molony
Lucy Robinson
Parth Thakerar
Olivia Vinall
Hayley Canham/Daisy Jacob/
Eloise Webb

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 € και 7 € (φοιτητικά).