Θέατρο

Τέρατα … ζωγραφισμένα από τον Φασιανό

Στον παιγνιώδη και χρωματισμό κόσμο του Αλέκου Φασιανού που κατασκεύασε τα σκηνικά και τα κοστούμια, περιστρέφονται τα “Τέρατα” που έγραψε ο Διαμαντής Γκιζιώτης, σκηνοθέτησε ο Γρηγόρης Χατζάκης και παρουσιάζονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στον Τεχνοχώρο CARTEL.

Ένα έργο για ένα τσίρκο άδειο. Παραισθησιογόνο. Μια παράσταση που παρεμβαίνει στις αισθήσεις μας, στην ίδια μας τη θερμοκρασία, στις μυρωδιές και στα βαθιά μας βιώματα, για να συναντήσει -επί τέλους- τα τέρατα που ζουν μέσα μας.

1η Μαΐου 1895. Σικάγο. 30 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου. Σε μια μικρή, σκονισμένη πλατεία της πόλης, έχει στηθεί η τέντα του φημισμένου, αλλά τώρα πια ξεπεσμένου, περιοδεύοντος τσίρκου Lalloo.

Ζώα, τέρατα, άνθρωποι, κάνουν νούμερα προς τέρψη του κόσμου. Βασικά πρόσωπα του έργου δυο σιαμαίες αδερφές, η Καμίλ και η Φλο καθώς και ο Μικέλ, ο νάνος φροντιστής των νούμερων του τσίρκου. Ένας περίεργος κόσμος ξεδιπλώνεται με ίντριγκες, κουτσομπολιά, και μυστικά τόσο κοινά αλλά και τόσο ξένα σε μας.

τερατα 1

Υπάρχει μια έκπληξη και η μια αδερφή την ανακοινώνει. Υπάρχει η ιστορία των πρώτων σιαμαίων που μεταφέρει ο Μικέλ. Υπάρχει κάτι παράξενο σε αυτή τη βραδιά. Ίσως δεν υπάρχει κοινό, ίσως οι δύο σιαμαίες να μην είναι αδερφές, ίσως να ζούνε μία διαρκή πρόβα, ίσως να είναι μία ξεχωριστή μέρα, ίσως να είναι μία μέρα σε λούπα.

Ένας κόσμος, που κινείται κάπου ανάμεσα στο εσωτερικό του ανθρώπου και στη λειτουργία του σύμπαντος. Ένας εφιάλτης που δεν ξυπνάει, παρά γυρίζει συνεχώς γύρω από τον εαυτό του.

τερατα 3

Κείμενο: Διαμαντής Γκιζιώτης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
Σκηνικά & Κοστούμια: Αλέκος Φασιανός
Συνεργασία στη σκηνογραφία: Ζωή Αρβανίτη
Συνεργασία στο Κοστούμια: La Reina
Φωτισμοί: Νύσσος Βασιλόπουλος
Μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Ειδικές Κατασκευές: Δέσποινα Μάλλη

Παίζουν: Κατερίνα Ζιώγου, Κλεοπάτρα Τολόγκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μάνος Πετροπουλέας, Θωμάς Χαβιανίδης

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ζούρας

Τεχνοχώρος CARTEL
Αγ. Αννης & Μικέλη 4 – Βοτανικός, στάση μετρό Ελαιώνας

Μ. Ζ