Κινηματογράφος

Το aniμαsyroς πηγαίνει Τρίκαλα

Ένα Πανόραμα Αμερικανικού Animation παρουσιάζεται στα Τρίκαλα Παρασκευή και Σάββατο 27 και 28 Φεβρουαρίου , από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων αniμαsyroς. Η παρουσίαση, εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του κινηματογραφικού θεσμού

σε πόλεις της Ελλάδας και γίνεται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Τρικκαίων και την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.
Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Cine-Μύλος”.

Η έναρξη του Πανοράματος θα γίνει με την απογευματινή προβολή μίας συλλογής ανεξάρτητων αμερικανικών ταινιών κινουμένων σχεδίων από προηγούμενες διοργανώσεις του animasyros καθώς και την προβολή της 3D ταινίας Coraline, του Χένρι Σέλικ, παραγωγής του στούντιο LAIKA με διακρίσεις σε διεθνή Φεστιβάλ και υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Animation.

To Σάββατο οι προβολές για τα παιδιά ξεκινούν από το πρωί και θα πλαισιωθούν με δράσεις εκπαιδευτικής ευαισθητοποίησης πάνω στην τέχνη της εμψύχωσης. Το απόγευμα το αφιέρωμα συνεχίζεται με τον ανεξάρτητο Αμερικανό δημιουργό Patrick Smith και προβολές των σημαντικότερων ταινιών του από το 2000 έως σήμερα. Το Πανόραμα κλείνει το βράδυ με την προβολή της πρόσφατης ταινίας The Boxtrolls του Studio Laika, που «άνοιξε» ως πανελλήνια πρεμιέρα την περσινή διοργάνωση στη Σύρο. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό.