Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Σεισμό»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Μαΐου οι παραστάσεις του έργου «Ο σεισμός στη Χιλή» σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση. Πρόκειται για παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ,

στην οποία μετέχει μια ομάδα νέων ηθοποιών, αποφοίτων του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών, τέσσερις εκ των οποίων ήταν μαζί του και στην Πενθεσίλεια.

Γραμμένη αρχικά με τον τίτλο Χερώνυμο και Γιοζέφα το 1807 μέσα από την φυλακή, η νουβέλα του Χάινριχ Φον Κλάιστ έχει να κάνει με τον έρωτα των δύο χαρακτήρων και την επανένωσή τους κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού στην Χιλή το 1647. Ο μεγάλος σεισμός απελευθερώνει τους καταδικασμένους ήρωες – τη Γιοζέφα από αποκεφαλισμό και τον Χερώνυμο από την αυτοκτονία- για να οδηγηθούν ωστόσο λίγο αργότερα σε ένα τραγικό τέλος από τους κατοίκους της πόλης όταν καταφεύγουν σε μία εκκλησία, το μοναδικό κτίριο που παραδόξως επέζησε του σεισμού. Η νουβέλα αυτή του Χάινριχ Φον Κλάιστ ανεβαίνει επί σκηνής για πρώτη στην Ελλάδα.

Συντελεστές

Μετάφραση: Θοδωρής Δασκαρόλης

Σκηνοθεσία : Ακύλλας Καραζήσης

Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Κατσής, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Ονησιφόρου, Κατερίνα Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

info

BIOS Main

Διάρκεια παραστάσεων: Έως Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Παραστάσεις: Τετάρτη – Κυριακή

Έναρξη: 20.30

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ (ενιαίο)