Θέατρο

Τελευταία υπόκλιση για τον Μηνά Χατζησάββα

Ένας από τους πλέον αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του, πολύπειρος και ακάματος, που απαριθμούσε χιλιάδες ρόλους και θαύμαζε πολλούς ακόμη, ο Μηνάς Χατζησάββας έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια το βράδυ της Δευτέρας μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στην εντατική του Ευαγγελισμού εξαιτίας σοβαρού

εγκεφαλικού.  Τελευταίος του ρόλος ήταν στην παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών «Οι τυφλοί ή ο ήχος των μικρών πραγμάτων σε μεγάλο σκοτεινό τοπίο» σε σκηνοθεσία της Ζωής Χατζηαντωνίου τον περασμένο Ιούλιο. «Παρ’ όλο που μιλάμε για τυφλούς, αισθάνομαι πρώτη φορά τόσο πολύ συλλογικά τον θίασο, εδώ είδα πολύ περισσότερο τους συναδέλφους μου, είδα το μέσα και μέσω της τυφλότητας τους ανακάλυψα, γνώρισα τις ψυχές, τον εσωτερικό τους κόσμο», μας έλεγε με αφορμή τον ρόλο του εκ γενετής τυφλού στην φεστιβαλική παράσταση του περασμένου καλοκαιριού (Αυγή της Κυριακής 12 Ιουλίου).
Σκέφτεστε τον θάνατο κύριε Χατζησάββα, τον ρωτούσε παραμονές της ίδιας παράστασης η Ιλειάνα Δημάδη σε μια συνέντευξη για το Αθηνόραμα. Και ο Μηνάς Χατζησάββας απαντούσε : «Είμαστε σε μόνιμη διαπραγμάτευση μαζί του, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα μετά τη ζωή. Τίποτα απολύτως! Η ζωή μας είναι ό, τι είμαστε, τελεία και παύλα. Γι’ αυτό θέλω να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω. Αν δεν είχα τη δουλειά μου να με κρατάει, δεν ξέρω τι θα έκανα… Όσο έχω ακόμη δυνάμεις, ας παιδεύομαι. Περνάει καλύτερα έτσι η ζωή, δεν συμφωνείτε;»

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Τετάρτη από το Α΄Νεκροταφείο στις 12 το μεσημέρι.