Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για αυτούς που δεν ακούγονται

Τρία χρόνια μετά από τις «Γυναίκες από Χώμα» με τις μαρτυρίες των οροθετικών γυναικών και το «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» που πραγματεύτηκε την κακοποίηση παιδιών από όλο τον κόσμο, η Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα και ο Κοραής Δαμάτης καταπιάνονται με την Εμπορία Ανθρώπων και δημιουργούν μια παράσταση, με τίτλο «ΕΜΠΟΡΙΟ» που παρουσιάζεται στο Θέατρο Radar από Τετάρτη έως και Κυριακή. Οι τέσσερις νεαρές ηθοποιοί της Ανδρομέδας, Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα και Αναστασία Τσούτση γράφουν στο artplay.gr για τη νέα αυτή περιπέτεια:

“Ως Ανδρομέδα, έχουμε αποφασίσει να καταπιανόμαστε με κοινωνικοπολιτικά θέματα της εποχής μας και μέσω της έρευνας και της συλλογικής εργασίας, η τέχνη μας να αποτελεί μέσο διαμαρτυρίας και αφορμή για κοινωνική δράση. Κατά την έρευνά μας, λοιπόν, για την υλοποίηση των δύο προηγούμενων παραστάσεών μας, συναντήσαμε κάποια κομμάτια που άπτονταν του φαινομένου της Εμπορίας Ανθρώπων. Έτσι, αποφασίσαμε στην τρίτη μας παραγωγή να αναδείξουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα που καταπατούνται καθημερινά παγκοσμίως , την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το Trafficking.

Το έργo γράφτηκε από τον Κοραή Δαμάτη και την Ανδρομέδα και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων.

Η παράσταση αποτελεί μια κραυγή διαμαρτυρίας απέναντι σε ένα παγκόσμιο έγκλημα.

Στόχος μας είναι να μιλήσουμε για αυτούς που δεν ακούγονται και ζουν στη σκιά, αφανή θύματα ενός «αόρατου» εγκλήματος.

Γιατί ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να στοχοποιηθεί και να βρεθεί παγιδευμένος και μόνος σε καταστάσεις χωρίς διέξοδο.

Γιατί πολλοί από εμάς έχουμε πει «δεν είναι δική μου δουλειά», «ας’ τα τώρα, χειρότερα θα τα κάνεις», «δεν ξέρω, εγώ δεν άκουσα/είδα/κατάλαβα τίποτα», «μην μπλέκεσαι».

Γιατί κανένα πλάσμα δεν αξίζει να πουλιέται και να αγοράζεται, να νιώθει ότι δεν έχει ελπίδα, να νιώθει ότι η θέση του σε αυτόν τον κόσμο είναι δεδομένη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Γιατί όλοι φοβόμαστε. Αυτό το πρωτόγονο συναίσθημα δεν θα πάψει να υπάρχει και να μας κυριεύει, έτσι οφείλουμε ο ένας στον άλλον να πάρουμε τον φόβο μας από το χέρι και να κοιτάξουμε στον καθρέπτη, ακόμα κι αν δεν δούμε αυτό που περιμένουμε ή που θα θέλαμε. Για να μην μένουμε αμέτοχοι σε άρρωστες πόλεις και ζωές.

Έχουμε και σε αυτή την παράσταση την τιμή και τη χαρά να υπογράφει τη σκηνοθεσία ο Κοραής Δαμάτης, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ. Ακόμα, ευχαριστούμε για την όμορφη συνύπαρξη και συνεργασία τους Απόστολο Μπαχαρίδη και Νεκτάριο Φαρμάκη, οι οποίοι ενσαρκώνουν τους δύο αντρικούς ρόλους του έργου. Όπως, επίσης, και όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν στο όνειρό μας, μας αγκάλιασαν, μας στήριξαν και μας βοήθησαν και σε αυτή την προσπάθεια.

* Η παράσταση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υποστηρίζεται, επίσης, από το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, του Υπουργείου Εξωτερικών

1109 – Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων

Μη γυρνάς την πλάτη – Μάθε την αλήθεια

Μη μένεις αμέτοχος σε μια άρρωστη πόλη

Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Φανή Γρύλλη

Ντίνα Κούκου

Σοφία Ρούβα

Αναστασία Τσούτση

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Κοραής Δαμάτης & Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Σκηνοθεσία – Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης

Σκηνικά – κοστούμια: Παύλος Ιωάννου

Παίρνουν μέρος αλφαβητικά:

Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Απόστολος Μπαχαρίδης, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση, Νεκτάριος Φαρμάκης

 

Ακούγονται οι φωνές (αλφαβητικά):

Κοραή Δαμάτη, Μιχάλη Καλαμπόκη, Περικλή Μοσχολιδάκη, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου

Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Κοτσιρέας

Trailer παράστασης: Θωμάς Παλυβός

Παραγωγή – Έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Τυπογραφείο για την καλλιτεχνική επιμέλεια και έκδοση του προγράμματος και της αφίσας: Εκδόσεις ΚΨΜ

 

*Το τελικό κείμενο της παράστασης έχει διαμορφωθεί μέσα από την έρευνά της ομάδας για το θέμα του trafficking, από πηγές, βιβλία, ντοκιμαντέρ, στατιστικές μελέτες και, κυρίως, συνεντεύξεις ανθρώπων, που έχουν υπάρξει θύματα.

 

INFO!

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7 μ. μ.

Κάθε Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Φοιτητές / ΑμΕΑ / άνω των 65/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

Kάθε Κυριακή γενική είσοδος: 10 ευρώ (λαϊκή απογευματινή)

Ατέλειες: 5 ευρώ

Προπώληση: VIVA.GR

https://www.viva.gr/tickets/theater/andromedaemporio/

 

Θέατρο RADAR

Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα (50 μέτρα από το Σταθμό Μετρό «Άγιος Ιωάννης»)

Τηλέφωνο: 2109769294

www.radartheater.gr

FB page: Θέατρο-Radar , Instagram: @radarthater

E-mail: [email protected]

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9769294 / 6983631493

Προπώληση VIVA.GR

https://www.viva.gr/tickets/theater/andromedaemporio/

 

* ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

* Για την πραγματοποίηση της παράστασης «ΕΜΠΟΡΙΟ», το θέατρο Radar θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ως αμιγώς covid free κλειστός χώρος, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ (180 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο). Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι μεικτός χώρος, δηλαδή για όσους έχουν κάνει rapid test με διάρκεια 48 ωρών, εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και με πληρότητα 50%.

*Αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο είναι απαραίτητα προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.