Θέατρο

Στο Θέατρο Αργώ το «Γκατζολάκι»

Το Γκατζολάκι του Έβρου ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα με τις βραβευμένες θεατρικές παραστάσεις του 15ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Αυτές τις παραστάσεις θα παρουσιάσει στο Θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15, Στάση Μετρό Μεταξουργείο) από τη Δευτέρα 22 έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Η μεταφορά και παρουσίαση των βραβευμένων παραστάσεων από την ακριτική Ελλάδα στην Αθήνα καθιερώθηκε το 2012 από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» σε συνεργασία με το Θέατρο ΑΡΓΩ και την Αιμιλία Υψηλάντη. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται και φέτος με την παρουσίαση των τριών βραβευμένων παραστάσεων που διακρίθηκαν ανάμεσα σε 34 συμμετοχές.

Θα παρουσιαστούν «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το «Θεατροδρόμιο Κοζάνης» στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου., «Το Τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή από τη «Θεατρική Ομάδα CARPE DIEM Δήμου Ζωγράφου» στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και το πρωτότυπο έργο “Γριοθεσία” των Α. Ιωάννου & Ι. Κατσαρού από τον Θεατρικό Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος εξ αμάξης» στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Έναρξη παραστάσεων: κάθε βράδυ στις 9:00. Τιμώμενο πρόσωπο της φετινής διοργάνωσης ήταν η Ζωή Λάσκαρη.