Θέατρο Οι δημιουργοί γράφουν

«Στο τέλος του ταξιδιού, αντικρίζουμε την Ιθάκη μας και καρδιοχτυπούμε!»

Για μια ομάδα με έντονες και ιδιαίτερες προσωπικότητες και εξαιρετική ικανότητα αφομοίωσης, κάνει λόγο στο artplay.gr ο Βαγγέλης Κυριακού, αναφορικά με τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Παγκρατίου που παρουσιάζουν την «Eroica»

του Κοσμά Πολίτη στο πλαίσιο του Εφηβικού Φεστιβάλ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από 21 έως 24 Απριλίου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σκουρλή.

«Ξεκινώντας να δουλεύουμε με την ομάδα του Παγκρατίου βασισμένοι στη μέθοδο που ακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια με τις εφηβικές ομάδες , γρήγορα διαπιστώσαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα με έντονες και ιδιαίτερες προσωπικότητες και εξαιρετική ικανότητα αφομοίωσης της δουλειάς μας. Την ίδια στιγμή διαβάζαμε εντατικά το έργο του Κοσμά Πολίτη, ξανά και ξανά, όπως και πληθώρα αναλύσεων σε σχέση με το

Eroica. Και όταν πήραμε και τα κείμενα των παιδιών σε σχέση με το έργο, το πάντρεμα έγινε με τον πιο εύκολο και φυσικό τρόπο. Γιατί είδαμε τους χαρακτήρες του έργου του Πολίτη να ξεπηδούν μέσα από τους εφήβους του σήμερα. Τους είδαμε να τους αγκαλιάζουν ή και να τους μαλώνουν και τελικά να ταυτίζονται. Τον τελευταίο καιρό δε φωνάζουμε τον Νίκο και την Αλίκη, τον Σάμπα και τη Φωτεινή, φωνάζουμε τον Παρασκευά, τη Μόνικα, τον Λοΐζο και την Πολυξένη. Εδώ λοιπόν, στο τέλος του ταξιδιού μας, αντικρίζουμε την επόμενη Πέμπτη την Ιθάκη μας. Και καρδιοχτυπούμε!»

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σκουρλή

Κείμενο: Βαγγέλης Κυριακού

Μουσική σύνθεση και επιμέλεια: Γιάννης Παπαγκίκας, Σιδέρης Πρίφτης

Σκηνικά- κοστούμια: Ελένη Βαρδαβά

Χορογραφίες: Ευγενία Χαχάγια

Ευχαριστούμε τη Φένια Σχοινά για την  βοήθειά της στην υποκριτική διδασκαλία των παιδιών.

 

Παίζουν:

Αλίκη Κακολύρη

Αντρέας Ντούρο

Βιβιάνα  Ζάχου

Μαργαρίτα Ντινοπούλου

Μαρία Λίλε

Νίκος Γκελεβέσι

Νίκος Παπαδόπουλος

Σάμπα Μπαλαχαζβήλι

Φωτεινή Σιβρή

Χριστίνα Αλχίτζε

Στη διαδικασία προβών και παραγωγής της παράστασης συμμετείχαν και οι:

Αλέξια Κονομάι  και Μασίλντα Ντάση.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:

Μαρία Σταυροπούλου

Ελένη Γεωργακοπούλου

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Ιωάννου, εκπαιδευτικό, και τον διευθυντή του σχολείου Θεόδωρο Χαραλάμπη.